Bakan Çubukçu, öğretmen adaylarının umutlarıyla oynamamalı!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, öğretmen atamaları hakkında yaptığı basın açıklamasında "Eğitimin ve eğitim çalışanlarının yığınla sorunu bulunmaktadır. Bu noktada öğretmen atamalarıyla ile ilgili sorunun çözülmesi hem eğitime, hem de eğitim çalışanlarına nefes aldıracaktır. Bakanlığın ve Bakan Çubukçu'nun öğretmen alımına ciddiyetle yaklaşması ve öğretmen adayları ile sözleşmeli öğretmenleri oyalayacak yaklaşımlarda bulunmaması gerekmektedir. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yaptıkları görüşmede, Çubukçu'nun, "bundan sonra artık sözleşmeli öğretmen almayacağız, mevcut sözleşmeli öğretmenlerin tamamını kadroya geçirileceğiz" dediğini belrten Türk Eğitim Sen, Çubukçu'nuın ayrıca, Kasım ayında öğretmen ataması yapılacağını da kamuoyuyla paylaştığına dikkat çekti ve "Ancak Kasım ayı gelmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen atamalarıyla ilgili hiçbir hareket yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı önceki gün sadece Kasım ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına atıfta bulunarak, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile bu konuda gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü söylemekle yetinmiştir. Bakanlığın açıklamasında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilip, geçirilmemesiyle ilgili herhangi bir bilgi de verilmemiştir." dedi.

"Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun eğitim camiasına vermiş olduğu bir söz bulunmaktadır." diyen Türk Eğitim Sen "Bu nedenle gerek öğretmen adayları, gerekse sözleşmeli öğretmenler büyük bir umutla Kasım ayını beklemiştir. Ancak Bakanlığın tutumu, sözleşmeli öğretmenler ve öğretmen adaylarına verilen sözün unutulduğu anlamına gelmektedir. Hiç kimsenin-bu kişi Bakan dahi olsa- insanların umutlarıyla, geleceği ile oynamaya hakkı yoktur. Bu nedenle öğretmen adayları ve sözleşmeli öğretmenler Bakan Çubukçu'nun bizzat kendisinden öğretmen atamalarıyla ilgili müjde beklemektedir." dedi.

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığın Kasım ayında öğretmen ataması yapmasını, sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirmesini ve bundan sonra sözleşmeli alımı yapmamasını istediğini belirten Sendika yönetimi "Şayet bunun aksi yönünde karar alınırsa, Bakan Çubukçu, ciddi bir itibar kaybına uğrayacak, öğretmenlerin gözünde güvenilmeyen Bakan haline gelecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber