Bütçe görüşmelerinde 'Bihter' konuşuldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN / ANKARA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekilleri ilginç benzetme ve saptamalarıyla dikkat çektiler.

AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı, TBMM berberinde kulak kıllarını aldırırken sıcak ağdadan derisinin yanması olayını hatırlatarak, Meclis yönetiminden kimsenin geçmiş olsun dememesini eleştirdi.

Çöpler gece alınsın

Necdet Budak (AK Parti): Bürolarımızdaki çöpler öğleden sonra konuklarımız varken toplanıyor. Rahatsızlık yaratıyor, gece ya da sabahın erken saatlerinde toplanamaz mı?

Necdet Ünüvar (AK Parti): TBMM Genel Kurulu salonunun ışık ve ses sistemi çok kötü, koltuk renkleri yanlış seçilmiş. Işıklar, baş ağrısı ve yorgunluk yapıyor.

Bihterler bize uymaz

Cahit Bağcı (AK Parti): İzlediğimiz dizilerdeki Bihterler, Behlüller bizim toplum yapımıza ne kadar uyuyor? Mafya dizileri şiddet ve yasa dışılığı özendiriyor. Polat Alemdar rol modeli oluyor.

Hasip Kaplan (DTP): TRT Şeş'de kullanılan Kürtçe çok kötü. Bu konuda daha özenli davranılmalı.

Osman Kaptan (CHP): Cumhurbaşkanı Gül, AKP'nin siyasi temsilcisi gibi hareket ediyor. Çıkarılan 333 kanunun 330'unu onayladı. Cumhurbaşkanı fren görevi görmesi gerekirken, birçok konuda gaz görevi görüyor.

Yeni Osmanlılar

Alaattin Büyükkaya (AK Parti): Cumhurbaşkanını eleştirirken ölçü kaçmamalı. Dolmabahçe Sarayı Cumhurbaşkanlığına tahsis edilmeli, bu makamlarla ilgili harcamalarında cömert olmalı.

Gürol Ergin (CHP): Uçak da alınsın. Herhalde Türkiye krizde değil. Tuzunuz kuru. Millet aç yatıyor. Yeni Osmanlı bunlar.

Nedensiz koşturuyoruz

Zeki Ergezen (AK Parti): Cep telefonumuza ?Genel kurula gidin' mesajı geliyor. Mesaj gelir gelmez, koştura koştura Genel Kurul'a giriyoruz. Girerken de ?Bu ne tasarısı' diye soruyoruz. Biz neye evet dediğimizi bilmiyoruz, siz de neye hayır dediğinizi bilmiyorsunuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber