2 çocuğun ölümünde domuz grip şüphesi

Haber Giriş : 05 Kasım 2009 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 çocuğun ölümünde grip şüphesi

BATMAN -İHA- Batman'da 2 çocuğun daha domuz gribinden öldüğü iddia edilirken İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, kendilerine henüz 2 çocuğun domuz gribi (H1N1) nedeniyle hayatını kaybettiğine dair bir sonuç ulaşmadığını belirtti.

Batman merkezde ikamet eden Ş. ailesinin 9 aylık çocukları U.Ş. ve D. ailesinin 1 aylık çocukları olan N.D.'nin H1N1 virüsünden öldüğü iddia edildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, şu an için domuz gribi virüsünden yaşanan ölüm vakalarının kendisine intikal etmediğini belirterek, "Çocuklarda yaşanan ölümlerin altında kronik bir hastalık olabilir. Bu hastalıkları direkt olarak domuz gribiyle bağdaştırmamamız lazım. Hastanelerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan numune alıp laboratuara gönderiyoruz. Şu an için bize intikal eden bir sonuç yok" dedi.


Edirne'de domuz gribi şüphelisi öldü

AA - Edirne'de domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi olan bir hasta yaşamını yitirdi.

Kırklareli'nden getirilen 44 yaşındaki bir hasta domuz gribi şüphesiyle Edirne Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanın domuz gribi olup olmadığını belirlemek amacıyla alınan ö rnekler İstanbul'a gönderilirken, ağırlaşan hasta gece hayatını kaybetti.

Edirne Valisi Mustafa Büyük yaptığı açıklamada, kendisine domuz gribinden bir kişinin öldüğüne dair teyit edilmiş bir bilginin gelmediğini söyledi.

Kırklareli'nden getirilen bir kişinin domuz gribi şüphesiyle Edirne Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını söyleyen Büyük, "Bana teyit edilmiş bir bilgi gelmedi. Bana verilen bilgiye göre domuz gribi şüphelisi bir kişi Kırklareli'nden getirilmiş" dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Hatice Gül de "Bana domuz gribinden ölüm olduğuna yönelik her hangi bir bilgi ulaşmadı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber