Altın, altın dönemini yaşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 23:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ahmet Demircioğlu, altın fiyatlarında çok ciddi artışların yaşandığını belirterek, "Altın, altın dönemini yaşıyor." dedi.

Altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren Dernek Başkanı Ahmet Demircioğlu, piyasadaki iyi ve kötü gelişmelerin altının dünya borsalarında artmasına neden olduğunu kaydetti. Yazılı bir açıklama yapan Demircioğlu, Hindistan'ın IMF'den 200 ton altın almasıyla bir ons altının bin 95 dolara ulaşarak rekor kırdığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Ekonomistler yükselişin bir yıl daha süreceği ve altının onsunun bin 500 dolar seviyelerine doğru çıkabileceğini konuşuyor. Doların rezerv para birimi olmaktan çıkıp yerine de merkez bankalarının altını alternatif birim olarak göstermesi talebi artırıyor ve fiyatlarda yeni rekorlar kırılıyor. Ufak tefek geri inişler olsa da bin 100 dolar, bin 200 dolar ve bin 500 dolar seviyelerinin çok uzak ihtimal olmadığı tahmin ediliyor. Altın yurt içi piyasalarda gramı 52-53 liradan işlem görmektedir. Önümüzdeki günlerde de artmasını beklemekteyiz."

Ahmet Demircioğlu, yılbaşından bu yana yüzde 25 kazandıran altının yılsonu itibarıyla büyük firmaların ve bankaların altın alımı yapması üzerine daha kazançlı hale geleceğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber