Diyarbakır'da grip olan her 100 kişiden 80'i domuz gribi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Virüsün bölgede hızla yayılmasının nedeni ailelerin çok çocuklu olması

DİCLE Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç.Dr. Ali Ceylan, Diyarbakır'da gribe yakalanan her 100 kişiden 80'inin domuz gribi virüsü taşıdığını, ailelerin çok çocuklu olması nedeniyle bu virüsün daha hızlı yayıldığını söyledi.

Sur İlçe Belediye Başkanlığı'nın talebi üzerine, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi ve Yerel Gündem21 çevre sağlık ana çalışma grubu üyesi Doç.Dr. Ali Ceylan, belediye meclis üyeleri ile çalışanlarına domuz gribiyle ilgili seminer verdi. Belediye Başkanı DTP'li Abdullah Demirbaş ile meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının maske takarak katıldığı seminerde H1N1 virüsüyle ilgili bilgi veren Doç.Dr. Ali Ceylan, virüsün özellikle 65 yaş üzeri yetişkinlere ve çocuklara daha yaygın biçimde buluştığını, bu yaş grubundaki insanların mutlaka aşı yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye getirilen aşılarda olduğu belirtilen cıva miktarının günlük yaşamda da alındığını kaydeden Doç.Dr. Ali Ceylan, ?Aşılara alerjisi olan ve kronik hastalıkları olan insanların dışında herkesin aşı yapması gerekir? dedi. 4 yıldan beri bu virüsü takip ettikleri için, hastalığın teşhisini hemen yaptıklarını kaydeden Doç.Dr. Ceylan, ?4 yıldan beridir bu virüsü takip ediyorduk. O nedenle hastalığın teşhisi hemen yapıldı. Gribin bölgemizde hızla yayılmasının en büyük nedenlerinden biri de ailelerin çok çocuklu olması. Her evde en az 7 çocuk bulunuyor. Bu virüste kalabalık ortamlarda daha çabuk yayılmaktadır. Şu anda Diyarbakır'da gribe yakalanan her 100 kişiden 80'i H1N1 virüsü taşımaktadır. Temizlik kurallarına ve dengeli beslenmeye dikkat edersek H1N1 virüsüne yakalanma olasılığımız sıfırdır. O nedenle çocukları ve aile bireylerini bu konuda dikkat etmeleri için uyarmalıyız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber