Fuhuş çetesi, polise hakime maaş vermiş

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 08:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Emniyet amiri de var, hakim ve doktor da

Dev fuhuş operasyonuna şoke edici isimler takıldı. Çetenin üst düzey polisler, vergi denetmeni, zabıta, doktor, laborant ve hakimleri maaşa bağladığı iddia edildi

İstanbul'da düzenlenen ve 120 hayat kadını ile 37 kişinin gözaltına alındığı fuhuş operasyonunda, çete ile irtibatlı çok sayıda devlet görevlisi telefon dinlemelere takıldı. Emniyet Müdürü A.Ö.'nün, şebekeden aylık 500 TL maaş aldığı iddia ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gelen ihbar mektubu ile çalışma başlatan Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, önceki gece, mektupta yer alan ikinci gruba yönelik operasyon düzenledi. 8 aylık teknik takibin ardından, 300 polisin katıldığı baskınlarda, 37 kişi ile 120 kadın yakalandı. Çete lideri olduğu belirtilen otel sahibi A.K. de gözaltına alınan isimlerden. Polis, bazı kamu görevlilerinin şebekeye yardım ettiğini belirledi.

4 POLİS GÖZALTINDA

Operasyonun 2. dalgasında, Bitlis'te görevli bir emniyet amiri, 3 polis memuru, iki vergi denetmeni, 3 zabıta, bir kaymakamlık yazı işleri müdürü, bir doktor ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde görevli bir laborant gözaltına alındı. Polis okulunda görevli Emniyet Müdürü A.Ö.'nün de bugün ifadesine başvurulacağı öğrenildi. A.Ö.'nün, baskınlarda gözaltına alınan hayat kadınlarını, polisin elinden kurtardığı, düzenli olarak hesabına 500 TL yatırıldığı iddia edildi. Emniyet amiri ve polis memurlarının, baskınları önceden haber verdiği de öne sürülüyor.

AIDS'Lİ KADINA SAĞLAM RAPORU

Gözaltındaki laborantın yakalanan kadınların sınırdışı edilmemesi için 'sağlıklı raporu' verdiği belirlendi. Laborant, AIDS hastası iki kadına da sağlam raporu vermiş. Dinlemelere, laborantın çete üyeleri ile tatile gittiği de takıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli doktor M.E.'nin, şebeke üyeleri ile sık sık buluştuğu, polisle ilişki kurmalarını sağlayıp, her ay 50 bin TL aldığı öne sürüldü. Fatih Kaymakamlığı'nda görevli bir yazı işleri müdürü, iki zabıta ve iki vergi denetmenin de çetenin işyerleri ile ilgili işlemlerini takip ettiği tespit edildi. Çetenin kapanan işyerlerinin açılması, ruhsat işlemleri ve sağlık taramaları ile ilgili olumlu raporların bu kişiler tarafından sağlandığı kaydedildi.

OPERASYON ADLİYEYE SIÇRADI

ÇETENİN değişik adliyelerde görevli 5 hakim ve savcıyı da maaş bağladığı ileri sürüldü. Polis, çete ile hukuk adamlarının ilişkisini belgeleyerek dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirdi. Suçlanan hakimin de görev yeri değişti.

Devrim TOSUNOĞLU/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber