Bürokrata sert uyarı

Haber Giriş : 26 Ocak 2005 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün, Acıbadem Hastaneler zincirinin Kozyatağı şubesini hizmete açtı. Açılış törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Vali Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanında Avrupa'yı yakalamak üzere olduğunu söyledi. Erdoğan, ?Batılı dostlarım, ?Hastalarımızı Hindistan'a gönderiyoruz ama Türkiye bize daha yakın. Hem ülkenizdeki sağlık tesislerinin çok gelişmiş olduğunu da biliyoruz' dediler. Ben de ?Buyurun gelin sizleri sağlık işine yatırım yapan iş adamlarımızla tanıştıralım' dedim. Bu teklifimizi memnuniyetle karşıladılar. Şimdi bunun alt yapı çalışmalarını başlatıyoruz? şeklinde konuştu.

Gayemiz üzüm yemek
Başbakan Erdoğan, genel sağlık sigortası ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, ?Bazı bürokratlarımız genel sağlık sigortasının maliyetinin yüksek olduğunu söylüyor. Kimse kendi kendine yorumlar yapmasın. Gayemiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Önemli olan bu çalışmalar yapılırken, fırıldaklar dönmesin. Ama vatandaşım merak etmesin biz bunların da takipçisiyiz. Artık hastanede ?yer yok' diye ?yatak yok' diye hasta kabul etmeme dönemini sona erdireceğiz. Hastaların çaresizliğine ben de şahit oldum. İnsanlarımızın sıhhatini paraya değişenler karşılarında bizi bulacak? dedi.

Kat karşılığı hastane
Erdoğan ayrıca, devlet hastanelerinin kat karşılığı özel sektöre devredileceği müjdesini verdi. Erdoğan, ?Özel sektördeki müteşebbislerimiz gelsinler hemen işe başlayalım. Dilerseniz Mehmet Ali Aydınlar'dan hemen başlayalım. Şişli Etfal Hastanesi'ni kendisine verelim? teklifini yaptı. Eğitim problemine de değinen Başbakan Erdoğan, cehaleti ayaklarının altına aldıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: ?Eğitime destek sağlayan iş adamlarımızı vergiden muaf tutuyoruz. Bunu sağlık alanına yatırım yapanlara da uygulamaya başladık. Sağlık eğitimini ise, yerinde vermek önemli. Vatandaşım Van'dan Kars'tan Ağrı'dan kalp ameliyatı olmak için kalkıp İstanbul'a gelmesin. Oturdukları vilayette, ameliyatlarını olsunlar istiyoruz.?

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber