Bankadan zimmetine para geçiren çalışana hapis ve para cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2009 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da, çalıştığı bankada müşterilerin hesabından para çektiği iddia edilen kadın, 12 yıl hapis 133 bin 320 lira para cezası, olaya azmettirdiği iddia edilen eşi ise 10 yıl hapis 111 bin 100 lira para cezasına mahkum edildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların, müşterilerin hesabından çekilen 1 milyon 379 bin 248 lirayı da bankaya geri ödemelerine karar verdi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Özlem Hasçelik hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan eşi Levent Hasçelik katılmadı.

Hakkında çıkarılan yakalama emriyle aranırken Adana'da saklandığı evde eşiyle yakalanan ve tutuklanarak cezaevine konulan sanık Özlem Hasçelik, hakkında yöneltilen suçlamayı kabul ettiğini söyledi.

Eşi Levent Hasçelik'in 2007 yılında tefecilere borçlandığını belirten sanık Özlem Hasçelik, ifadesinde şunları söyledi:

''Eşim borcu nedeniyle cezaevine girmişti. Tefeciler beni ve çocuklarımı tehdit ediyordu. Hatta görev yaptığım bankaya kadar gelip tehdit ettiler. Bu nedenle bankadan 620 bin TL çekerek tefeciye ödedim. Ayrıca yine eşimin cezaevinden çıkabilmesinde kullanmak üzere 150 bin TL çektim. Eşim paraların kaynağını sorunca müşterilerden ödünç aldığımı söyledim. Bu sürede yine bankadan farklı tarihlerde 200 bin TL daha çekmiştim. Eşim ve ortağının kurduğu şirket hesabına da 40 bin TL havale yaptım ve bu parayı alarak daha önce çekmiş olduğum paraların faizlerini yatırdım. Bu paraları çekerken de bazen müşterilerin yerine kendim imza attım, bazen de müşterilere haberleri olmadan imzalattım. 16 yıl çok güzel bir şekilde çalıştım ama bir hata ile bu güzel şeyleri kendi elimle sildim. Yaptığıma pişmanım.''

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanık Özlem Hasçelik'in suçu birden fazla gerçekleştirdiği gerekçesiyle 12 yıl hapis ve 133 bin 320 lira para cezası, sanık Levent Hasçelik'in 10 yıl hapis 111 bin 100 lira para cezasına çarptırılmasına, aynı zamanda sanıkların, müşterilerin hesabından çekilen 1 milyon 379 bin 248 lirayı da bankaya ödemelerine karar verdi.

Mahkeme başkanı, sanıklara verilen para cezalarının ödenmemesi durumunda, Özlem Hasçelik yönünden 6 bin 662 gün hapis ve eşi yönünden de 5 bin 555 gün hapis cezasına çevrilmesine, tutuksuz sanık Levent Hasçelik hakkında da yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Bir bankanın Gazipaşa Şubesi'nde görev yapan Özlem Hasçelik'in, sorumlu olduğu kasada 14 Nisan 2008'de 35 bin lira açık tespit edilmesi üzerine müfettiş inceleme başlatılmış ve bazı müşterilerin hesabından 1 milyon 356 bin 99 lira ve 34 bin 949 dolar çektiği belirlenmiş, Cumhuriyet Savcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma kapsamında Özlem Hasçelik hakkında ''zimmet'', eşi Levent Hasçelik hakkında da ''azmettirmek'' suçlarından 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları istemiyle dava açılmıştı.

-LEVENT HASÇELİK'İN SAVUNMASI-

Sanık Levent Hasçelik, daha önceki duruşmada şöyle ifade vermişti:

''Üzerime atılı 'zimmete azmettirme' suçunu kabul etmiyorum. İnşaat mühendisliği yapıyorum. Çeklerim çalınınca 2005 yılında işlerim bozuldu ve icra takibi sonucu cezaevine girdim. Borçlu olduğum alacaklılar bana ve eşime baskı yaptı. Bu baskılara dayanamayan eşim 600-700 bin lira çekip alacaklılara verdiğini söyledi. Bu paraları da icra nedeniyle cezaevinde kaldığım 4 gün içinde ödemiş. Eşime zimmetine para geçirmesi konusunda azmettirmem olmadı. Karataş'ta inşaatı devam eden yüzde 70'i bitmiş 91 villa var. Burada benim hakkıma 12-13 villa düşecek. Bankanın avukatları ile de görüşme halindeyiz. Bunları bankanın zararına karşılık vereceğiz. Ancak tapu sorunu nedeniyle daha ödeme yapamadık.''

-LEVENT HASÇELİK'E BAŞKA MAHKEMEDEN 14 YIL HAPİS CEZASI-

Bu arada, Özlem Hasçelik'in müteahhitlik yapan eşi Levent Hasçelik'in, ''sahte çek'' davasından yargılandığı Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ise 4 ayrı suçtan da toplam 14 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber