Başbakanlık İstanbula taşınıyor.

Haber Giriş : 26 Ocak 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakın çevresine 'Ankara'ya ayak uyduramadığını' anlattığı belirtilen Erdoğan, uzun bir süreden beri kulislerde konuşulan 'İstanbul'a dönüş' konusunda son kararını verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı müştemilatı olan eski Beşiktaş Kaymakamlığı binasında düzenlemenin tamamlanacağı şubat ayından itibaren, başbakanlık görevini bazen İstanbul'da icra edecek. Yakın çevresine 'Ankara'ya ayak uyduramadığını' anlattığı belirtilen Erdoğan, uzun bir süreden beri kulislerde konuşulan 'İstanbul'a dönüş' konusunda son kararını verdi. Başbakanlığı devraldıktan sonra genellikle hafta sonlarını Üsküdar'daki evinde geçiren Erdoğan, bundan sonra hafta içinde de bir süre İstanbul'da çalışacak.

İkinci merkez

Başbakanlığın bir süreliğine de olsa İstanbul'a taşınması anlamına gelecek olan İstanbul'a dönüş kararına göre, Erdoğan şubat ayından itibaren, Ankara'daki zorunlu programları da gözeterek, haftada en az iki gün İstanbul'da olacak ve çalışmalarını buradan yürütecek. Zorunlu durumlarda, Başbakanlık yetkilileri de Erdoğan'a İstanbul'da eşlik edecek. Başbakan Erdoğan, bu kentteki çalışmaları sırasında Ankara'daki Başbakanlık'la irtibat halinde olacak.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki çalışmalarını Dolmabahçe Sarayı'nın müştemilatı içinde bulunan ve kendisi için yenilenen eski Beşiktaş Kaymakamlık binasından yürütecek. Ağırlıklı olarak bu binada çalışacak olan Başbakan Erdoğan, bazı görüşmelerini de Üsküdar'daki evinde yapacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu kararında 'İstanbul sevdası'ndan vazgeçememesinin yanı sıra, sanayi ve ticaret dünyasına yakın olma isteğini de etkili olduğu belirtiliyor. Erdoğan'ın, İstanbul' daki etkinliklerde ağırlıklı olarak iş çevreleriyle daha çok bir araya gelmeyi planladığı kaydediliyor.

İskele de yapıldı

TBMM'nin idaresinde olan Dolmabahçe'deki eski Beşiktaş Kaymakamlığı binası güvenlik incelemesi yapıldıktan sonra ve Emniyet'in karadan ve denizden korunabileceği konusunda 'uygun raporu' vermesinin ardından Başbakanlığa tahsis edildi.

Tadilattan geçirilen bina, sahil yolundan içeride yer alıyor ve 4 metrelik duvarlarla çevrili. Binada ofis kullanımına uygun düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Erdoğan'ın, Üsküdar'daki evinden tekneyle de geçebileceği, tarihi binanın önüne iskele de inşa edildi

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber