Gündüz lastik tamircisi akşam öğretmen

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane'de bir öğretmen, babasının bel fıtığı ameliyatı olması nedeniyle işin başına geçerek gündüzleri lastik tamir ediyor, akşamları Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) ücretli öğretmenlik yapıyor.

Engin Tonyalı (24) yaptığı açıklamada, şubat ayında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduğunu, KPSS puanının düşük olması nedeniyle atanamadığını belirtti.

Mezuniyetinin ardından, bel fıtığı ameliyatı olması nedeniyle çalışamayan babasının Torul ilçesindeki sanayi sitesinde bulunan lastik tamir dükkanında çalışmaya başladığını ifade eden Tonyalı, ?12 yaşında yaz tatillerinde babamın yanında çalışmaya başlamıştım. Lastik tamir etmeyi de ondan öğrendim. Babamın rahatsızlığı nedeniyle şu anda iş yerini ben idare ederek ailemin geçimini sağlıyorum? dedi.

Askerdeki kardeşine ve ailesine bakmak zorunda olduğunu anlatan Tonyalı, lastik tamirciliğinin yanında mesleğini de yapmaya çalıştığını, ilçedeki YİBO'da ders verdiğini söyledi.

Gündüz lastik tamiri yaptığını, okulun yatılı olması nedeniyle akşamları da öğrencilere ücretli ders verdiğini anlatan Tonyalı, şunları kaydetti:

?Ben de yatılı okudum. İlköğrenimimi YİBO'da tamamladım. Mezun olduğum okuldaki öğrencilere ders vermek, gündüz iş yerimdeki yorgunluğumu tamamen götürüyor. Öğrencilerle olmak, onlara bildiklerimi öğretmekten büyük mutluluk duyuyorum. Hem öğrencilere yararlı oluyorum hem de bildiklerimi unutmadığım gibi yeni yeni bilgiler ediniyorum.?

Ücretli öğretmenlikten ayda 240 lira kazandığını belirten Tonyalı, ?Okul yönetimi sigortamı da yatırıyor. Ücret almasam da önemli değil. Bana en büyük mutluluğu, mezun olduğum okulda öğrenim gören öğrencilerle birlikte olmak, onlara bildiklerimi aktarmak veriyor. Bana ücret vermeseler de olur? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber