Kamu-Sen'den 25 Kasım çağrısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Tüm sosyal kesimleri 25 Kasım'da yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Kasım'da iş bırakmaya hazırlanan kamu görevlilerinin, insan ve devlet hayatının her alanında her aşamasında var olduğunu söyledi. Bostan, "Örgütlü olmadığımız yıllarda ekonomik, sosyal ve siyasal erozyona uğratıldık.

Onurumuz zedelendi gururumuz incindi. Mahalle politikacıları dahi üzerimizde tasarrufta bulundu. İtilip kakıldık, sıradanlaştırıldık. Ve hep birlikte karar verdik, sendikal mücadeleyi başlattık. Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen bugüne kadar açlık grevi, iş bırakma, her çapta miting, kitlesel basın açıklamaları gibi her çeşit eylem ve etkinlikleri ortaya koydu.

Her yolu ve yöntemi kullandı. Kuşkusuz kazanımlar da elde etti. Ancak geçen zamana kıyasla elde edilen sonuç, beklentilerin gerisinde kaldı. Hükümetler bizlerin sesine kulak vermek yerine 'yandaş sendika' oluşturma yolunu seçerek, 'uysal' ve 'eyvallahçı' bir güruh yaratma gayreti içinde oldu" diye konuştu.

"Şimdi artık haklı davamız için yola çıktık. Demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımızı istiyoruz" diyen Bostan, şunları kaydetti:

"Daha fazla tahammülümüz yok bıçak kemiğe dayandı. Hükümetin ise aklı başka yerlerde, başka işlerde. Bizi hesaba katmayanların hesabını bozacağız. Kamu görevlisini hafife alanlara gücümüzü göstermeliyiz. Memurumuzun gelecekle ilgili endişeli bekleyişine, her türlü belirsizlik ve umutsuzluğuna son vermek için başlattığımız mücadelede ellerimizi, gönüllerimiz, saflarımız ve seslerimizi birleştirmeliyiz."

Hanefi Bostan, sendikalı olan olmayan tüm kamu görevlilerini ve diğer sosyal kesimleri, eyleme destek vermeye çağırarak, "Ekonomik ve sosyal hayatın cenderesi altında ve bizimle aynı kederi paylaşan emekli, dul, yetim, işçi, esnaf ve işsizler; kısacası dar ve orta gelir grubunda yer alan tüm sosyal kesimleri 25 Kasım'da yanımızda görmek istiyoruz. Kamu görevlisi 25 Kasım'ı kendisi, geleceği, eş ve çocukları, ekonomik hayatın canlanması için bir fırsat olarak görmeli; üzerine yamanmış her türlü olumsuzluğu söküp atmak için güç ve destek vermelidir. 25 Kasım'ı memur, onuru, haysiyeti, kariyeri ve kaybettiklerini geri almak için desteklemeli, üzerinde oynanan oyunu bozmalıdır.

Kamu görevlisi himmet ve merhamet dilencisi olmadığını 25 Kasım'da gösterecektir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber