Üniversitede 'saç sakal' tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 20:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) öğrenim gören bir grup öğrenci, saç ve sakalları uzun oldukları gerekçesiyle okula alınmadıklarını iddia etti.

İddiaya göre, Fındıklı Meslek Yüksekokulu'na gelen bir grup öğrenci, özel güvenlik görevlileri tarafından okula alınmadı. Bunun üzerine öğrencilerden Onur Duman, okul önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, okul yönetimince geçtiğimiz günlerde okulun konferans salonunda yapılan toplantıda, saçı ve sakalı uzun olan öğrencilerin saç ve sakallarını kesmesinin istendiğini, kesilmediği taktirde okula alınmayacağının söylendiğini ileri sürdü.

Kendilerinin saçı ve sakalı çok çok uzun olan öğrencilerin kast edildiğini düşündüklerini, bu nedenle saç ve sakallarını kestirmediklerini ifade eden Duman, ?Ancak bugün sınava girmek için okula geldiğimizde binaya almadılar.

Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Biz Rize Üniversitesi öğrencisiyiz, ortaokul öğrencisi değil? dedi.

Öğrenciler, bir süre okul dışında bekledikten sonra okul yönetiminin talimatıyla binaya alınarak sınavlarına girdiler.

?ÖĞRENCİLERDEN KILIK KIYAFET KURALLARINA UYMALARINI İSTEDİK?

Fındıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Sadettin Gültekin ise geçtiğimiz ay Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nun yüksekokul ziyaretinde karşılaştığı sakallı öğrenciler ve kılık kıyafeti düzgün olmayan kız öğrenciler için uyarıda bulunduğunu aktardı.

Uyarıdan sonra yaptıkları toplantıda, saçı ve sakalı uzun olan öğrencilerin okula alınmayacağını öğrencilere ilettiklerini belirten Gültekin, ?Öğrencilerden kılık kıyafet kurallarına uymalarını istedik. Okula sürekli gelip giden öğrenciler bildirilerimizi dikkate alarak kendilerine belirli bir düzen verdiler. Ancak sınıfı tekrar nedeniyle sadece sınava gelen, yani geçen yıldan dersi olan öğrenciler uygulamadan haberi olmadan sınavlarına gelince böyle bir engelle karşılaştılar? diye konuştu.

Verdikleri kararın keyfi ve kişisel olmadığını ifade eden Gültekin, Rize Üniversitesi bünyesinde merkez kampüs dahil bütün meslek yüksekokullarında aynı uygulamanın yapıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber