Almanca Mütercim - Tercümanlık mezunları öğretmenliğe başvuru hakkı istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biz Almanca Mütercim - Tercümanlık mezunları olarak Anayasanın Genellik ve Eşitlik ilkesi gereği Almanca öğretmenliğine kaynak gösterilmek istiyoruz

Milli Eğitim Bakanımız sayın Nimet Çubukçu'nun aşağıdaki soruları cevaplamasını istiyoruz.

zira kendisi hukukçu ama hukuk un temeli olan eşitlik ilkesini çiğniyor ve çiğnemesine göz yumuyor

1)Talim -Terbiye Kurulunun öğretmenlik Ek listesi hangi kriterler baz alınarak hazırlanmaktadır?

2) söz konusu listede Fen Edebiyat Fakültesine bağlı tüm bölümler mevcut olduğu halde neden Almanca Mütercim- Tercümanlık bölümü yoktur ?

3) mesela Fen - Edebiyat Fakültesine bağlı ingilizce- mütercim Tercümanlık bölümü ingilizce öğretmenliğine kaynaktır.Almanca mütercim- Tercümanlığı bölümünün Almanca öğretmenliğine kaynak olmamasını nasıl izah etmektedir?

4 ) Aynı şekilde Rusça Mütercim -Tercümanlık bölümü Rusça öğretmenliği için kaynaktır . Almanca tercümanlık Kaynak değildir.

5 Çince mütercim- Tercümanlık bölümü çince dersleri için kaynaktır çince mütercim- tercümanlık mezunu kadro açıldığı takdirde çince öğretmenliği için Talim Terbiye Kurulununun 80 sayılı kararının ek listesi gereği başvurabilmektedir.

5)Milli Eğitim Bakanlığına dilekçelerle başvuruda bulunup bölümün Almanca öğretmenliğine kaynak gösterilmesini talep ettiğimizde aldığımız cevap size ihtiyacımız yok denmektedir .Peki binlerce Eğitim Fakültesi mezunu boşta gezerken Fen- Edebiyat Fakültesinin bölümlerine çok mu ihtiyaç duyulmaktadır?

örneğin binlerce eğitim Fakültesi fizik ööğretmenliği mezunu atama beklemektedir.Bakanlık çok mu Fen- Edebiyat Fakültesi fizik bölümüne ihtiyaç duymaktadır ki Fizik bölümünü, Fizik öğretmenliği için kaynak göstermektedir . bunun yanında fizik mühendisliğini de kaynak göstermektedir.

aynı durum Alan öğretmenliklerinin hemen hemen hepsi için geçerlidir.

6) Madem Almanca öğretmenliği mezunları ihtiyacı karşılamaktadır Fen - Edebiyat'a bağlı olan Alman Dili ve Edebiyatı bölümleri neden Almanca öğretmenliğine kaynak gösterilmektedir.?

sayın Çubukçu'nun hukukçu olduğunuzu bir kez daha hatırlatırız hukukun temeli olan eşitlik ilkesini hatırlatır

bu adaletsiz uygulamayı en kısa zamanda gidermesini dileriz

Almanca - Mütercim - Tercümanlık bölümü öğrencileri ve mezunları''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber