Diyabet, ölümcül hastalıklar arasında 8. sırada

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Sağlık İl Müdürü Dr. İbrahim Çetin, Sağlık Bakanlığı verilerine göre diyabetin (şeker hastalığı) Türkiye'de ölüme yol açan hastalıklar sıralamasında 8. olduğunu duyurdu.

İbrahim Çetin, insülinin keşfedildiği 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, diyabetin görülme sıklığı artan ve ciddi sonuçlara yol açan bir hastalık olduğunu belirterek, "Dünya'da 250 milyon insanın diyabetli olduğu tahmin ediliyor. Gerekli önlemler alınmazsa sayının 25 yıl içinde 380 milyona yükselmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de, ulusal düzeyde ölüme neden olan ilk 10 hastalığın dağılımı incelendiğinde diyabet yüzde 2,2 ile 8. sırada yer almaktadır." dedi.

Diyabetin, vücuttaki insülin hormonunun yetersizliği ya da etkisizliğinden kaynaklanan bir hastalık olduğu, hücrelerin ihtiyacı olan şekerin kanda normal değerinin üstüne çıkması halinde zehirleme yaparak hücreleri tahrip ettiği bilgisini veren Çetin, hastalıkla mücadele için bilinçli hareket etmenin önemine değindi.

Diyabeti önlemek amacıyla yapılan çeşitli çalışmalar olduğunu vurgulayan Çetin, bunların başında da kişilerin yaşam tarzının değiştirilmesi, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırılması, düzenli egzersiz yapmanın geldiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber