Sağlık çalışanları KEY paraları için eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarının faizi ile birlikte derhal ödenmesini isteyen bir grup sağlık çalışanı, eylem yaptı. Eylemciler KEY fonundaki paraların kriz bahane edilerek hiç edileceğini savundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) üye bir grup sağlık çalışanı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde eylem yaptı. KEY paralarının gerçek faizi ile birlikte bir an önce ödenmesini isteyen sağlık çalışanları, "Yağmaya paydos KEY paraları derhal ödensin, KEY'le hani devlet bizi ev sahibi yapacaktı." yazılı dövizler açtı. Eylemciler adına yapılan basın açıklamasında emekçilerden daha önce de değişik adlar altında kesintiler yapıldığı ve bunların kuşa çevrilerek geri ödendiği savunuldu. KEY fonundaki paraların da hiç edilmesinden endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, krizin faturasının emekçilere ödetilmemesi istendi.

Açıklamanın sonunda KEY paralarının gerçek faizi ile birlikte derhal ödenmesi istenerek, aksi takdirde tüm KESK üyelerinin dava açmaya başlayacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber