Hızlı tren seferleri yeniden başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)Eskişehir Bölge Müdürü Hilmi Özer, kaza sonrası verilen aranın ardından hızlı tren seferlerinin yeniden başladığını belirterek, " Seferlerimiz devam ediyor. Bir sıkıntı yok." dedi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Özer, kaza yapan hızlı trenin bulunduğu bölgede teknik ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Yüksek Hızlı Tren seferlerinin kaza sonrasında yeniden başladığını belirten Özer, "Hızlı tren seferleri kaza noktasında bulunan ikinci hattan yapılıyor. Kaza yerinde çalışmalar nedeniyle elektrik kesintisi yapıldığı için sefer yapan hızlı trenleri belli bir mesafeye kadar mazotlu lokomotifler çekiyor. Hızlı tren bu noktadan geçirildikten sonra tekrardan elektrikle yardımıyla seferine devam ediyor. Şu an için bir sıkıntı yok. Çalışmalar devam ediyor. Bölge kısa süre sonra normale dönecek. Şu an için Hızlı tren seferlerinde bir aksama veya erteleme yok." diye konuştu.

Kaza sonrası yan yatan Hızlı trenin vagonlarının ise ilerleyen saatlerde kaldırılacağı, bunun için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan inceleme ekipleri de olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber