Erdoğan: Sizin köyleriniz boşaltıldı mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünün Türkiye için bir milat, bir yeni başlangıç kabul edilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu "demokratik açılım" konusunda genel görüşme için özel gündemle toplandı. Hükümet adına söz alan Erdoğan, üç gün önce, vefatının 71. yılında minnetle anılan Gazi Mustafa Kemal'in, TBMM'nin açılışı öncesinde yayınladığı tebliğde, "O günden, yani 23 Nisan 1920'den itibaren, askeri ve sivil bütün makamlarla, bütün milletin, tek mercinin, Büyük Millet Meclisi olacağını" ifade ettiğini hatırlattı.

Türkiye'nin her meselesinin çözüm yerinin Meclis olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu Meclis, 89 yıl öncesinin gerisine düşemez" dedi.

Meclis'in yıllar yılı hayali tehditlerle meşgul edildiğini ifade eden Erdoğan, kimsenin sanal tehditler üretmeye hakkı olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin sorunlarına el atmak için demokratik açılım sürecini başlattıklarını ifade eden Erdoğan, bu olayı sadece terör sorunu, Kürt sorunu olarak algılama ve anlatmanın yanlış olacağını belirtti. Erdoğan, hedefin milli birlik ve kardeşlik olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Demokrasiden hiç kimsenin korkusu olmasın. Demokrasi kardeşliğimizi daha da pekiştirir. Demokrasi korkuların panzehiridir" dedi.

Başbakan Erdoğan, milli birlik ve beraberlik projesinde muhatabın millet olduğunu, yarından itibaren millete giderek projeyi anlatacaklarını söyledi.

"Gün bağırıp çağırma günü değildir. Gün, sesi en yüksek çıkanın rantı toplayacağı gün de değildir" diyen Erdoğan, günün büyük düşünme, millet adına ortaya vizyon koyma, kucaklayıcı bir üslup günü olduğunu belirtti.Erdoğan, "Gün, ölümlere çare bulma günüdür" dedi.

Erdoğan, "Sizin köyleriniz boşaltıldı mı? Ekip biçtiğiniz tarlalar yasak bölge ilan edildi mi? Terör örgütü sizden haraç topladı mı? Köylerinizin yollarına mayın döşendi mi? Sizin hiç yavrunuz, oğlunuz öldü mü?" diye sordu.

Erdoğan, "Dersim'de olanları savunanları, insanlık noktasında nasibini almamış olarak değerlendiriyorum. Benim aziz milletimin her ferdi bu soruları kendisine sorsun" dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye için çok daha geniş ufuklar açılacak. Umudumuz var, barış ve kardeşlik içinde hep birlikte yarınların Türkiye'sini inşa edeceğiz. Kimseyi kırmak istemiyoruz. Duyguları örselemek istemiyoruz. Elimizde tarihi bir imkan var. Milletimizin hayır duaları bizimle. Bizim yolumuz, üslubumuz ise milletimiz yoludur, üslubudur. Bu ülke, Türkiye, 72 milyon vatandaşımızın vatanı. Bu bayrak, 72 milyon vatandaşımızın bayrağıdır. İstiklal Marşı, hepimizin. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye, Cumhuriyet'in güvencesidir. Türkiye, bu yolda emniyet içinde mesafe alıyor. Bugün yeni bir gün ve yeni bir şeyler söylemeliyiz. Ben, bugünün Türkiye için bir milat, bir yeni başlangıç kabul edilmesi gerektiğine inanıyorum."

Türkiye'nin yarın geleceğe daha umutla bakan bir Türkiye olarak uyanacağını belirten Erdoğan, buna gönülden inandığını dile getirdi. Erdoğan konuşmasını, "Şuna bütün kalbimle inanıyorum; biz birlikte Türkiyeyiz. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber