Şişli Belediye Başkan Yardımcısına görevden el çektirildi.

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'a, İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri tarafından görevden el çektirildi.
Başkan Yardımcısı Aslan'ın, organize suç örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın selameti açısından görevden alındığı belirtildi. Aslan'ın, Şişli bölgesinde faaliyet gösteren organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz'la ilgili hazırlanan iddiananemede sanık olarak yer aldığı belirtildi.

Aslan'ın adı, daha önce de, Şişli Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına karışmıştı. Rüşvet iddiaları ile ilgili olarak CHP Merkez Yürütme Kurulu'na sunulan ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden kesin ihracı istemine dayanak olan raporda, Şişli Belediyesi'nde "çıkara dayalı ilişkiler ağı" geliştirildiği iddia edilmişti.

Şişli Belediyesi ile ilgili CHP Araştırma Raporu'nda, "rüşvetin delili" olarak el yazısıyla yazılmış iki adet belge sunulmuştu. İlk belgede, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Rauf Akçay'ın "Rota İnşaat Mühendislik ve Mimarlık İnşaat ve Elektrik Tesis Limited Şirketi" antetli kağıda, "Borç olarak 300 bin dolar nakden aldım" ifadesini yazdığı ve imzaladığı görülmüş, rapora dayanak teşkil eden ikinci belgede ise, yine el yazısıyla ve Rota Mühendislik antetli kağıtta, söz konusu paranın 250 bin dolarının diğer Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'a gönderilmek üzere bir başka isme teslim edildiği ibareleri yer almıştı.

Görevden el çektirilen Osman Aslan'ın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün rüşvet işlerinde aracı olarak kullanıldığı iddia edilmişti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber