CHP'li başkan karaciğer kanserine yenildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir, yaşamı boyunca birçok kez ölümle burun buruna gelen Çiğli İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut'un yasını tutuyor.

Kanser tedavisi gördüğü İstanbul'da 53 yaşında yaşamını yitiren İzmir'in Çiğli İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut'un, hastalığıyla mücadele ederken, bir yandan da son ana kadar belediye işçilerinin ücretlerini düşündüğü belirtildi.

İlk kez 2004 yılında belediye başkanı seçilen Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut 4 yıldır tedavi gördüğü karaciğer kanserine yenildi.

Çiğli Belediye Başkanvekili Metin Solak, Bulut'un hafta başında telefonla kendisini arayıp, ?Çok iyiyim, bomba gibiyim. 1.5 kilo aldım. Bir hafta içinde döneceğim? dediğini söyledi. Solak, ?Morali çok yüksekti. Espriler yaptı. ?Size güveniyorum. Gözüm arkada değil' dedi. Her telefonda işçilerin ücret sıkıntısını sorardı. İşçilerin ücretini Ekim'de ödeyemedik. Ondan öncekileri de parça parça verdik. Başkan işçilerin mağdur olmasına çok üzülüyordu? dedi. Solak, Başkan Bulut'un ölmeden önce hastalığının başından beri kendisini yalnız bırakmayan yakın dostu Nebi Gökbudak'la görüştüğünü belirterek, ?Ona ?Bende çok emeğin var. Hakkını helal et' demiş ve eline dokunmuş? diye konuştu.

BİRÇOK KEZ ÖLÜMÜ YENDİ

Yaşamı boyunca birçok kez ölümle burun buruna gelen Ensari Bulut, daha 6 yaşında yakalandığı bir hastalık nedeniyle vücudunu yaralar sarmış ve doktorların ?yaşaması mümkün değil' demesine rağmen doğal yöntemlerle bu hastalıktan kurtulmuş. 24 yaşında iken de Diyarbakır?da yolda yürürken, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun omzuna isabet etmiş, hastaneye kaldırılan Bulut, bir süre yoğun bakımda kalmış ve ayağa kalkmayı başarmıştı. Başkan Bulut'un başına gelen en ilginç olay, 30 yaşında Gaziemir?de geçirdiği trafik kazası sonucu ?Öldü' diye morga yollanması olmuş.

Yolda yaşam fonksiyonları çalışmaya başlayan Bulut, birçok ağır ameliyat geçirmiş ve aylar süren tedavinin ardından sağlığına kavuşmuş. 36 yaşına geldiğinde akciğer kanserine yakalanan Bulut, doktorların bir kez daha ?yaşama şansı az' demesine rağmen bir mucizeyi daha başararak aylar süren tedaviler sonucunda kanseri yenmiş. 47 yaşında ise bağırsak kanserine yakalanıp bunu da yenen Bulut, 2005 yılında da Karaciğer kanseriyle mücadele etmeye başladı. Bulut, ameliyat ve sonrasındaki yaşama azmi ile tedavisine devam ediyordu. Ancak bu mücadeleden galip çıkamadı ve 53 yaşında yaşamını yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber