Hatay'da okullar 3 gün tatil

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'ın merkez Antakya ve Reyhanlı ilçesinde okulların 3 gün süreyle tatil edilmesinin ardından, domuz gribine yakalanmaktan korkan vatandaşlar hastanelere akın etti.

Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hatay'ın merkez ilçesi Antakya ve bağlı köyler ile Reyhanlı ilçesi ve köylerinde okulların Perşembe gününe kadar tatil edildiğini, tatilin uzatılıp uzatılmayacağını yönündeki kararın Çarşamba günü yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Şu ana kadar 9 öğrencide H1N1 virüsünün tespit edildiğini belirten Vali Yardımcısı Doğan, "Tespit edilen vakalar var. Ancak korkulacak bir durum yok. Bu hastalıkla ilgili süreci en az zararla atlatabilmek amacıyla tedbir açısından okulların tatil edilmesi kararı alındı. Vatandaşlardan ricamız kalabalık ortamlardan uzak durmamaları. Tatilin uzatılıp uzatılmayacağını yeniden değerlendireceğiz" diye konuştu.

Okulların tatil edilmesiyle birlikte sınıfların ve okul bahçelerinin dezenfekte çalışmaları da hız kazandı. Öte yandan domuz gribine yakalanmaktan endişe eden vatandaşlar hastanelere akın etti.

Okulların tatil edilmesiyle birlikte endişelerinin daha da arttığını dile getiren vatandaşlar, hastalığa karşı tedbir almak amacıyla hastaneye geldiklerini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber