İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

10 bin kadrolu öğretmen için kanun değişikliği

12 Kasım 2009 tarihinde yayımladığımız haberde, MEB'in, 2009 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu ile kendisine tahsis edilen açıktan atama izinlerini tükettiğini, bu nedenle Kasım ayında 10 bin kadrolu öğretmen alımının mümkün olmadığını, istatistiki verilerle açıklamıştık. MEB'in Kasım ayı itibariyle kadrolu atama yapabilme ihtimali kalmamıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB yönetimi çok büyük hatalar yapmaktadır.

3 Kasım tarihinde, "MEB kadrolu öğretmen yapmayacak mı?" demiştik.

6 Kasım'da ise Sayın Çubukçu; "Bu ay içinde 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacak" demişti.

12 Kasım'da ise memurlar.net olarak "Kasım'da, 10 bin kadrolu öğretmen alımı mümkün görünmüyor... İşte hesabı" demiştik.

Ne yazıkki, bizim ancak titiz bir inceleme sonucunda, 10 bin kadrolu öğretmen alımı yapılamayacağı yönündeki tespitimizi, MEB ancak bugün itibariyle yapabilmiştir. Memurlar.net'te yayımlanan haber sonrasında, bugün itibariyle (16/11/2009), AKP Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu ve Van Milletvekili Kerem Altun'un imzasını taşıyan bir kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunulmuştur. Söz konusu teklif ile; serbest öğretmen kadrolarından boş bulunan 10 bin kadroya öğretmen atanmasına imkan sağlamakta olup, 10 bin öğretmenin yılbaşına kadar atanmasını ve atanmalara ilişkin düzenlemenin, 2010 yılı bütçesinin dışında tutulmasını öngörülüyor.

Meclise sunulan bu kanun teklif gereğince, kadrolu öğretmen atamalarının Kasım ayı itibariyle yapılaması mümkün değildir. Zira ilgili kanun teklifi önce komisyonlarda görüşülecek, sonra Meclis Genel Kuruluna gelecek ve Meclis Genel Kurulunda kabul edilirse, onay için Cumhurbaşkanlığına gönderilecektir. Cumhurbaşkanlığı Makamının onayı sonrasında kanun Resmi Gazetede yayımlanacak ve ilan için süreç başlayacaktır. Bu sürecin Kasım iyi itibariyle yapılması mümkün görünmemektedir. Eğer söz konusu süreç öngörüldüğü gibi tamamlanırsa, alımlar ancak Aralık ayında olabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığının kadrolu alım olmayacağını bile bile bu kadar süre beklemesini anlamak mümkün değildir. Zira, memurlar.net olarak bizler, bu durumu ancak 12 Kasım'da fark edebildik. Ancak MEB Personel Genel Müdürlüğünün kadrolu öğretmen alımı için açıktan atama izni kalmadığını aylardır biliyor olması gerekmektedir.

2 Kasım'da açıklama yapıp," çalışmaların devam ettiğini" belirten bir bakanlık, açıktan atama izni olmadığını bilmesine rağmen, kanun teklifi için neden 13 gün beklemiştir. Bu soruya birilerinin yanıt vermesi gerekmektedir. Zira kanun değişikliği gerektiren bir kanuda ne Maliye bir şey yapabilir ne de personel başkanlığı...

En önemlisi de Bakan Çubukçu'nun Kasım'da kadrolu öğretmen alımı yapılacağına dair ilk açıklamasıdır. Bu açıklamanın tarihi 13 Ekim'dir. Meclis 1 Ekim 2009'da açıldığına göre, MEB'in bugün verdiği kanun teklifini o gün verdirmesi gerekiyordu. O gün teklif verilmiş olsa idi bugün alım yapılıyor olacaktı.

MEB, burada çok büyük bir skandala imza atmıştır. Bu skandalda imzası olan tüm bürokratların, kalitesiz bir kamu hizmetinin hesabını vermesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber