Açıköğretimde okuyan, DGS'ye girip örgün öğretimde okuyabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 00:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Açıköğretimde okuyan, DGS'ye girip örgün öğretimde okuyabilir mi?

Soru: Ben MYO makıne mezunuyum. Şimdi açık öğretim işletmeye kayıt yaptırıcağım ama 2010 dgs ye gireceğim ve dgs den bır yer kazanırsam bu açık öğretim bana engel olabılır mı ? Teşşekkur ederim.

Cevap: Bilindiği gibi aynı anda hem bir açıköğretim programına hem de örgün eğitimde ki programlara aynı anda kayıtlı olmak mümkündür. Öss sınavı ile açıköğretime yerlesen bir öğrenci daha sonra tekrar öss ye girerek örgün öğretimde herhangi bir bölüme yerleşmesi mümkündür.Bunun terside mümkündür.

Önlisans mezunlarının Dikey Geçiş sınavına girmeden Açıköğretimde Dikey geçiş kapsamında kayıt yaptırmaları mümkündür.Bu kapsamda kayıt yaptıran öğrenciler daha sonra ÖSYM'ce yapılan Dikey Geçiş sınavı ile örgün öğretimde bir programa yerleşmeleri, açıköğretim ve örgün öğretimdeki iki bölümü de aynı anda okumaları mümkündür.


Açıköğretime ilişkin sorularınız için öncelikle Açıköğretim genel kategorisine bakınız. Burada bulamadığınız ve aklınıza takılan sorular için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber