Çanakkale'de 4 öğrencide domuz gribi virüsü tespit edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde 4 öğrencide domuz gribi tespit edilince Gazi İlköğretim Okulu pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Konuyla ilgili olarak Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, İl Sağlık Müdürü İlhan Güney ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, birlikte basın toplantısı düzenledi.

Vali Atalık, bu durumu beklediklerini ve bütün tedbirleri aldıklarını, amaçlarının öğrencilerin ailelerini telaşlandırmamak olduğunu söyledi.

Bütün okullardaki devamsızlıkların İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgisayarla takip edildiğini, artış olursa çalışma yapıldığını belirten Atalık, "İlk defa öğrencilerimizde hastalık tespit edildi. Tedbirlerimiz alınmıştı ve çalışma yapılıyordu. Çalışmalardan biri de İl Milli Eğitim'in devamsızlıkları günü gününe takip etmesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirmesiydi. Onlar da dikkat çekici bulduğu zaman yine bakanlığın tavsiyeleri ölçüsünde numune alıp tahlile gönderecekti. Bunlar yapıldı ve Gazi İlköğretim Okulu'nda dört öğrencide domuz gribi virüsü tespit edildi. Çocuklarımızın durumu takip ediliyor, şu anda ağır bir vakamız yok." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber