Muş'ta AK Parti-DTP kavgası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş İl Genel Meclisi toplantısında AK Partili üye Fetullah Akçil kürsüde konuşurken müdahale etmek isteyen DTP'li üye Medeni Doğan ile yumruklaştı.

İl Genel Meclisinin bugün (17 Kasım) DTP'li Başkan Abdulbaki Alp yönetimindeki toplantısında AK Partili Fetullah Akçil dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, konuştu. Başkan Alp'i eleştiren Fetullah Akçil, "Sayın Meclis Başkanı 'AK Parti ödevine çalışsın' demiş. Ak Parti ödevine de çalışıyor, dersine de. Haberin çıktığı gazetedeki fotoğrafa baktığımda meclise AK Partili üyelerin tam kadro ile katıldığını görüyorum. Meclis bütçe görüşmelerini yapıyor. Fakat meclis başkanı, oylama yapmıyor. Başkan burada suç işlemiş görevini kötüye kullanmıştır. Mecliste görüşülmeyen bir madde tutanaklara Sayın Başkan tarafından işlenmiştir" diye konuştu.

Fetullah Akçil'in konuşması sırasında Meclis Başkanı Alp müdahale ederek "Sayın Akçil süreniz doldu. Oturunuz ve bana sorduğunuz soruların yanıtını vereyim" dedi. Ancak Akçil konuşmasına devam ederek "Meclis Başkanı, Vali ve Milli Eğitimden açıklama istemiş, onların yerine ben yanıt veriyorum" derken DPT'li üyeler müdahale etti. DTP'li Medeni Doğan ise Akçil'i kürsüden indirmek istedi. Akçil de Medeni Doğan'ın kolundan itti ve bu sırada yumruklaşma başladı. Yumruklu kavga, diğer üyelerin araya girmesi üzerine bastırıldı. Meclis Başkanı Abdulbaki Alp, oturumu tavga nedeniyle kapattı.

Muş İl Genel Meclisinde 15'i DTP'li, 8'i AK Partili, 1' de DYP'li olmak üzere 24 üye görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber