Kütüphanelerin derdi personel

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyazıt Devlet Kütüphanesi kuruluşunun 125. yılı kutlamaları dünkü açılış töreniyle başladı. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kitapla ilgili yapılan çalışmaların her şeye değeceğini ve kitap okuyan insanın yanlış yapmayacağını söyledi.

Anadolu'da da birçok kütüphane olduğu halde nitelikli eleman yetersizliği nedeniyle buralardan yeterince faydalanamadığından yakınan Günay, "Nitelikli ve uzman personel konusunda sıkıntı çekiyoruz. Her ilde mutlaka bir halk kütüphanesini koruyarak, belde ve ilçelerdeki kütüphaneleri özel idarenin imkanlarından desteklemek için çalışmalar yapıyoruz." dedi. Türkiye'deki bütün yazma eser kütüphanelerini 'Süleymaniye Yazma Eserler Başkanlığı' adı altında toplamaya çalıştıklarını anlatan Günay, yeni Derleme Yasası'nın da TBMM'de ilgili komisyonlardan geçtiğini ve yasanın önümüzdeki yılın ilk aylarında genel kurula geleceğini dile getirdi. Törende konuşan yazar Doğan Hızlan da internetin pek çok yanlış bilgi barındırdığını ifade ederek, özellikle gençleri kütüphanelere davet etti. Beyazıt Devlet Kütüphanesi Müdür Vekili Süheyla Şentürk de Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne yeni bir statü verilmesini istedi. Konuşmaların ardından Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne katkıda bulunan Doğan Hızlan, Beşir Ayvazoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sabri Kaya, İzzettin Öztosun ve Ayhan Babuşçu'ya plaket verildi.

'Yeni AKM yakışacaktı'

Başbakan Erdoğan'ın Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) restore edilmek yerine yıkılıp yeniden yapılması gerektiği yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Günay, "Ben de birçok şeyin yeniden yapılmasından yanayım, ama ne yazık ki her şeyi çabucak yıkıp yerine yenisini yapamıyoruz. AKM'yi 2010 yılına çok büyük bir proje ile yeniden hazırlayalım diye büyük bir gayret sarf edildi. Ne yazık ki talihsiz bir yargı süreci oldu." dedi. Çevresindeki arazi ile birlikte daha görkemli bir AKM yapılmasının İstanbul'a yakışacağını düşündüğünü söyleyen Günay, "Ama şu anda bu tartışmanın bize getireceği bir yarar yok." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber