Sefa Sirmen, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 16:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

CHP eski Kocaeli Milletvekili ve İzmit eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İZGAZ'ın kuruluşunda memuriyet görevini ihmal etme ve kamuyu zarara uğratma suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sirmen ayrıca 5 yıl boyunca denetime tabi tutulacak.

Üç dönem üst üste İzmit Belediye Başkanlığı yapan Sefa Sirmen'in başkan olduğu dönemde hakkında açılan davalar bir bir sonuçlanıyor. 20 civarında davası bulunan Sirmen'in belediye başkanlığı döneminde İZGAZ'ı hazine bütçesiyle Fransız firmaya kurdurmuştu. Hazine, Sirmen'e, İZGAZ'ı maliyetinden çok yüksek fiyata kurdurduğu gerekçesiyle işi yaptırdığı şirkete dava açması için uyarıda bulunmuştu. Ancak bu konuyla ilgili girişimde bulunmayan Sirmen'e bu kez hazine tarafından memuriyet görevini ihmal etme ve kamuyu zarara uğratma gerekçesiyle dava açıldı.

Bugün Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Sefa Sirmen katılmadı. Avukatı, Sirmen adına savunmasını yaptı. Daha sonra dosyalar incelenerek duruşma karara bağlandı. Gerekçeli kararda; TCK 257/2 maddesi gereğince sanığın işlediği sabit olan memuriyet görevini ihmal süretiyle kamuyu zarara uğratma suçunu işleyiş tarzı, kastının yoğunluğu ve diğer eylemlerin meydana getirdiği neticeye göre sanığın 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Mahkeme, Sirmen'in dava süresince iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 1/6 oranında düşürerek 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. 600 TL para cezasına da çaptırılan Sirmen, 5 yıl boyunca denetim süresine tabi tutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber