Rüşvetten tutuklanan Trafik Şube Müdürü serbest

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 18:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sinop'ta rüşvet iddiasıyla tutuklanan Trafik Şube Müdürü serbest bırakıldı.

İhaleye fesat karıştırmak ve rüşvet iddiasıyla yaklaşık 5 ay önce tutuklanan 9 kişiden biri olan Sinop Emniyeti'nde görevli Trafik Şube Müdürü S.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. S.K.'ya yurt dışı çıkış yasağı kondu. Tutuklanan diğer 8 kişi daha önce görülen davalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 24 Haziran 2009 günü 'rüşvet' operasyonu düzenlenmiş, 6 aylık teknik takip sonucu başlatılan operasyonda Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü S.K. ile birlikte aralarında minibüsçüler, kooperatif başkanları ve otopark sahiplerinin bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı. Tutuklulardan 8'i daha önce görülen davalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, Şube Müdürü S.K.'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

S.K., bugün Sinop Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, delillerin toplanmış olması ve karartılması şüphesinin bulunmamasını göz önüne alarak S.K.'nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Ayrıca mahkeme, S.K.'ya Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 109/3-a maddesi gereğince yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber