?PTT görevini yapmadı, oğlum sınavı kaçırdı' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde, evli ve 2 çocuk annesi 47 yaşındaki Nihal Ergun, Finike PTT Şubesi çalışanlarının görevlerini yapmadığını, oğlunun Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) giriş belgesinin adreslerine teslim edilmemesi yüzünden sınavı kaçırdığını öne sürdü

Karşıyaka Mahallesi'nde oturan ev hanımı Nihal Ergun, Finike PTT'nin görevini yapmadığını iddia etti. Postanenin ALES giriş belgesini adreslerine ulaştırmaması yüzünden oğlu 26 yaşındaki Fethat Ergun'un bu sınava giremediğini öne süren Ergun, ?Daha önce birkaç defa Finike PTT'sine başvurarak postalar bana ulaşmadığı için şikayette bulundum. Ama hiçbir şey değişmedi. PTT'ye gidip postamı kendim alıyorum. Yoksa elime ulaşmıyor. 16 Kasım Pazartesi PTT'ye giderek adıma gelen evrağımı aldım. Evrak arasında oğlumun dil sınavı giriş belgesi de vardı. Sınav tarihi bir gün geçmişti. Oğlum bir sene boyunca bu sınava hazırlanmıştı. Finike PTT Şubesi görevlileri yüzünden bir sene daha beklemek zorunda kalacak? diye konuştu.

İddiaları yanıtlayan Finike PTT Şube Müdürü Türkan Kılıç ise aksaklığın kendilerinden kaynaklanmadığını kaydederek, şunları söyledi:

?Bize gelen evrak adi posta gönderisi. Posta dağıtım görevlileri evrakın önemli olabileceği düşüncesiyle Nihal Ergun'u aramış. Ayrıca evrak bize geldiğinde sınav tarihi zaten geçmiş. Bizden kaynaklanan bir aksaklık söz konusu değil, göndericiden kaynaklı. Zaten evrak acil posta servisi (APS) değil ise aynı gün içinde dağıtımını yapamıyoruz. Posta evraklarının ulaşmadığı hakkındaki şikayeti de araştırdım. Karşıyaka Mahallesi dağıtım sorumlusu, Nihal Ergun'un evraklarını evlerinin önünde bulunan posta kutusuna bırakıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber