Sayıştay, sözlü sınavı kayıtsız yapacak

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştayın ?sözlü sınavların sesli ve görüntülü kayıtla yapılması' isteği dikkate alınmadı

Sayıştay'da ?kayıtsız'lık

Yeni yasaya göre Sayıştay Denetçi Yardımcılığı için adaylar üç sınava girecek. Danıştay'ın iptal ettiği sözlü sınavda başarısız olanlar için de yeniden mülakat yapılacak.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - TBMM Genel Kurulu'nda, Danıştay'ın ?sözlü? sınavdaki soru kriterleri ve sınav yöntemini gerekçe göstererek iptal ettiği Sayıştay denetçi yardımcılığı sınav esaslarını yeniden düzenleyen yasa kabul edildi. Kabul edilen yasada Danıştay'ın sınavı iptal gerekçeleri büyük ölçüde dikkate alınmazken, 2-6 Şubat 2009'da yapılan sözlü sınavda başarısız olan denetçi yardımcısı adaylarına yeniden sınava girme hakkı tanındı.

Sayıştay'ın söz konusu sınavı ve bu sınav sonucunda yaptığı atamalar, Danıştay tarafından iptal edilmişti. Kararda sözlü sınavların adil ve kuşku uyandırmaması için de ?sesli ve görüntülü kayıt yapılmasını? istenmişti.

Uzun süredir yeni düzenleme yapmayan hükümet, ?yasa? düzenlemesine gitti. Yasaya göre, denetçi yardımcılığında adaylar, eleme, yazılı ve mülakat olmak üzere 3 sınava tabi tutulacak. Eleme sınavı sonucunda 70 puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlayarak sınav ilanında belirtilen kadronun 5 katına kadar aday yazılı sınava çağrılacak. Ancak yasada, Danıştay'ın ?sözlü sınavların sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle? gerçekleştirilmesi yönündeki görüşü dikkate alınmazken, puanların tutanağa geçirilmesi hükme bağlandı. Yasaya eklenen geçici madde ile Danıştay'ın iptal ettiği sözlü sınavında başarısız sayılanlar yeniden mülakata alınacaklar. Mülakatta başarılı olmak için aranan 70 puan koşulu, 50 olarak uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber