Üniversite personelinin parasıyla 300 bin Euro'luk otomobil almış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 11:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde görevli 473 akademisyen ve bin civarında çalışanın maaşlarından her ay kesinti yaparak milyonlarca lirayı kendi hesaplarına aktardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi adliyeye çıkarıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan eski mutemet O.Y'nin üniversite personeli maaşlarından yaptığı kesintilerle kendine son model bir otomobil aldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri Meram Tıp Fakültesi'ndeki akademik personel ile diğer çalışanların maaşları üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçmişti. Bir yıldır yapılan teknik takip ve istihbarat çalışmaları ardından, aralarında Tıp Fakültesi'nin eski mutemedi O.Y. ile birlikte 20'den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Şahısların 3 gün süren sorgusunun ardından bazı şüpheliler serbest kaldı. Gözaltına alınan 2'si kadın 15 kişi, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan eski mutemet O.Y'nin lüks hayat sürdüğü ortaya çıktı. O.Y.'nin 2008 yılında son model Mercedes S63-Long marka ve model otomobil satın aldığı öğrenildi. Ankara Yeni Mahalle'de bulunan bir otomobil firmasından alınan lüks aracın piyasa değerinin 300 bin Euro olduğu belirtilirken, ruhsat kaydının mutemedin üzerine olmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Bilindiği gibi; Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı, geçtiğimiz Temmuz ayında mutemet O.Y. ve yardımcısı 3 kişi hakkında yolsuzluk iddiasıyla idari soruşturma başlatmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan operasyonun, bu suç duyurusu kapsamında yapıldığı öğrenildi. Akademisyen ve çalışanların yıllardır maaşlarından yapılan usulsüz kesintilerin tutarının 3 milyon TL'yi bulduğu ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber