Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisansı kararına dava açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA-YÖK laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisansını sağlık çalışanları için üst öğrenim sayan kararını değiştirdi. İntibakları ön lisans mezunu olarak düzenlenmiş olan bu bölümü bitirmiş binlerce sağlık çalışanı, ekonomik ve özlük haklarında ciddi kayıplar yaşayacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen, Yükseköğretim Kurulu'nun Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının sağlık çalışanları için üst öğrenim olmadığına ilişkin aldığı karara karşı Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.

YÖK'ün, 2006 yılında Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans programının tüm sağlık çalışanları için üst öğrenim kabul edildiği yönünde karar aldığını hatırlatan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, ? Uygulamada geçen 3 yıl zarfında YÖK'ün kararı doğrultusunda çok sayıda sağlık çalışanı bu bölüme başvurmuştur. Halen okuyan, mezun olan ve bu mezuniyeti üzerinden intibakı yapılmış binlerce sağlık çalışanı bulunmaktadır. Bu çalışanların maaş, döner sermaye, özel hizmet tazminatı ve diğer haklarını bu durumlarına göre belirlenmiştir? dedi.

YÖK'ün 3 yıl sonra tam tersi bir karar vererek kazanılmış hakların kaybına neden olduğunu ileri süren Kaçar, bu kararın uygulamada ciddi anlamda kaosa neden olacağını dile getirdi. Kaçar, YÖK'ün kararının yürürlüğünün durdurulması ve iptali için dava açtıklarını, Danıştay'ın binlerce çalışanın mağduriyetine yol açacak olan bu kararın yürürlüğünü durduracağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber