İHH'ya bir hafta içinde 10 bin kurban bağışı geldi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözleri yollarda kalmasın

Kurban bayramına son bir hafta kaldı. Vekalet yoluyla dünyanın dört bir yanında Kurban kesen yardım kuruluşlarına bağışlar gelmeye başladı. 120 ülkede 2.5 milyon insana ulaşmayı hedefleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, ?5 kıtadaki Müslüman kardeşlerimiz, yoksul ve yetimlerimiz bizi bekliyor. Bizi bekleyenlerin gözü yolda kalmasın. Kurbanla iyiliğe ortak olalım? dedi.

Yıldırım, şimdiye kadar 10 bin adet kurban bağışı aldıklarını, bayramın ilk gününe kadar bağışçılardan 50 binin üzerinden kurban bağışını beklediklerini ifade etti.

Xxxx

İslam dünyasının heyecanla beklediği Kurban bayramı için son haftanın içerisine girildi. Kurban bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bir birine yaklaşıyor. Irkı, dili, rengi ne olursa olsun Kurban bütün Müslümanlara tek bir ümmet olduklarını yeniden hatırlatıyor.

Kurban bu vesileyle Müslüman toplumların bir birinden haberdar olmasından, bir araya gelmesinde önemli bir köprü görevi görüyor.

Vekalet yoluyla Kurban kesen yardım kuruluşları, bayramın sevinç ve coşkusunu savaş ve kriz bölgeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına taşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1993 yılında 33 ülkede başlattığı Kurban çalışmasını bu yıl 120 ülke ve bölgede devam ettiriyor. İHH, bayramın ilk gününe kadar Kurban bağışlarını kabul ediyor. Vakıf kurban bağış bedelini 250 TL olarak belirledi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada, ?Hayırsever halkımızın emanetlerini yerine ulaştırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kurban bayramı için ülke ve bölgelere gidecek ekipler son hazırlıklarını yapıyor. Filistin'den Irak'a, Afganistan'dan Vietnam'a, Somali'den Zimbabve'ye, Küba'dan Haiti'ye, Bosna'dan Kırgızistan'a, Arakan'dan Patani'ye, Kamboçya'dan Endonezya 120 ülke ve bölgede kurban çalışması yapacağız. Savaş, kriz ve fakirliğin olduğu bölgelere gidilecek. Yetimin başı okşanacak. Bizi bekleyenlerin gözü yolda kalmasın diyoruz. Kurbanla iyiliğe ortak olalım? dedi.

10 bin adet Kurban bağışı geldi

Kendilerine gelen kurban bağışının 10 bin adeti bulduğunu ifade eden Yıldırım, ?Bağışlar ağırlıklı olarak son hafta geliyor. Biz bağışçılarımızdan 50 binin üzerinde kurban bağışı bekliyoruz. Hedefimiz 2.5 milyon insana ulaşmaktır. Bütün ülkeler için tek fiyat belirledik. Vatandaşlar 250 TL'lik bir bağışla Ortadoğu, Balkanlar, Afrika, Uzakdoğu ve Latin Amerika olmak üzere istedikleri ülkede kurbanlarını kestirebilirler? diye konuştu.

Nasıl bağış yapılıyor?

Yıldırım, vatandaşların nasıl bağış yapacağı sorusuna şu cevabı verdi: ?Vakıf merkezine gelerek Kurban bedelini elden verebilirsiniz. İnternet sitemizden online bağış yapabilirsiniz. Kurban bedelini 160 54 51 posta çeki hesabı ile gönderebilirsiniz. 0212 631 21 21'den tele bağış sistemi ile bağış yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans, Albaraka Türk, Kuveyt Türk bankalarının ilgili hesap numaralarına bağış yapabilirsiniz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber