Kurban fiyatları son günde düşer mi?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'na 4 gün kala en çok tartışılan konulardan biri olan kurban fiyatı hâlâ el yakıyor. Ziraatçiler ?Talep yok fiyat düşer' derken satıcılar ?Son güne kalan sıkıntı yaşar' diyerek zam sinyali veriyor

Kurban Bayramı'na 4 gün kala hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanırken fiyatlarda herhangi bir hareket olmadı. Hayvancılık çevreleri ?Talep yok, fiyat düşer' derken geçtiğimiz yıllara göre yüzde 60'a varan zam yapan satıcılar fiyat indirmemekte kararlı. En düşük küçükbaş hayvanın fiyatının 500 TL'den başladığı pazarda satıcılar az miktarda mal getirip satma telaşına düşerken, indirim bir yana zam sinyali veriyorlar. İşte satıcıların görüşleri:

? Erdoğan Uzun: Bu yıl pazara 30 hayvan getirdim 20 tanesi satıldı. Pazara kamyonet sokulmadığı için satışlar yavaş gitti, yoksa kalmazdı.

? Tahsin Kütükçü: 100 hayvan getirdim 10'u hemen satıldı. Satışlar böyle giderse iyi ama hayvanın kalıp kalmayacağını vatandaş belirler. Parası varsa vatandaş alıyor. Bu sene son güne kalan ilk gün büyükbaşın satıldığı fiyata koç fiyatı görecektir. Çünkü mal gelmiyor. Stokta da yok ki yükleyip getirelim.

SON GÜN YÜKSEK FİYATA DA BULUNMAZ

? Selçuk Sevi: Tezgaha 40 büyükbaş hayvanımı getirdim, 10 tanesini sattım. Pazara kamyonet sokulmadığından satışlar bugüne kaldı. Bayrama kadar hayvanım kalmaz diye düşünüyorum. Sona kalanlar yüksek fiyatla da hayvan bulamayabilirler.

? Hakan Karaman: Bu yıl 20 büyükbaş getirdim hepsi satılacak gibi gözüküyor. Bugüne kadar 11'ini sattım. Son güne kalmadan bayram namazını memlekette kılacağım galiba. Herkes malına müşteri buluyor.

? Serdar Mucur: Pazar beklediğimden çok iyi geçiyor. İlk 100 tane küçükbaş getirmiştim 70'i satılınca 50 tane daha getirttim. Bulabilirsem yine getireceğim. Son günü bekleyenlerin hayvan sıkıntısı olacak. ? VAROL NALBANT İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber