Çubukçu'dan 'İlk' öğretmenler günü mesajı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik mesleğinin zaman zaman Türkiye'nin sosyoekonomik koşullarından olumsuz etkilense de önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmediğini belirtti.

Çubukçu, yayımladığı "ilk" 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım 1928 yılının 81. yıl dönümünde, O'nun yaktığı eğitim meşalesinin ışığını yeni nesillere taşıyan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerle kutladığını bildirdi.

Öğretmenlerin almış olduğu emaneti en iyi şekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetiştirmek için gösterdiği çabanın, öğretmenlik mesleğini Türkiye'nin en onurlu ve saygın mesleklerinden biri yaptığını vurgulayan Çubukçu, "Dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz, Türkiye'yi çok iyi yerlere taşıyacak eğitim seferberliğinin öncüleridir. 20. yüzyılda yeni Türkiye'nin inşasında olduğu gibi, ülkemizin iyi yetiştirilmiş insan kaynağıyla 21. yüzyılda gelişmiş ülkeler arasında yerini alması da öğretmenlerimizin yetiştireceği yeni nesillerle olacaktır." dedi.

VATAN BORCU

Çubukçu, öğretmenlere duyulan borcun, tıpkı vatan borcu gibi, insanlık borcu gibi ömür boyu taşınacağını ve hiçbir şekilde ödenmeyecek bir manevi yükümlülük olduğunu bildiklerini belirterek, mesajını şöyle tamamladı:

"Öğretmenlerimizin özlük haklarını ve gelir düzeyini arzu edilen seviyeye ulaştırmak çabamıza bu duygunun her zaman eşlik ettiğini ve her türlü zorlukta onların yanında olacağımızın bilinmesini isterim.

Öğrencilere verdikleri emek, gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü için bütün öğrenciler adına tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu duygularla 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber