Kurban bayramı yolculuklarına dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Genel Başkanı İhsan Memiş, Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında çoğu devlet yollarında olmak üzere 100 kişinin hayatını kaybettiğini, bu nedenle Kurban Bayramı dolayısıyla yapılacak yolculuklarda çok dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda 4,5 günlük tatil için birçok ailenin yolculuk planları yaptığını belirtti.

Ramazan Bayramı'nda arife ve 3 günlük tatilde çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

?Geçen bayramda tüm çabamıza ve uyarılarımıza rağmen meydana gelen trafik kazalarında 100 kişi hayatını kaybetti. Kent içi ve devlet karayollarında bayram ziyaretlerine giderken ve dönerken daha çok trafik kurallarına dikkat etmek ve tüm araç güvenliği ile ilgili tedbirleri almak yerine, tam bir heyecanla sevinmeye, buluşmaya ve hasret gidermeye değil adeta savaşa gidiyoruz. Böyle bir heyecan, hız ve kuralsızlık bizleri çok düşündürmektedir. Bu nedenle Kurban Bayramı'nda otobüsle gidecekler hariç, şehirlerarasında özel araçlarıyla yola çıkmayı planlayanlar lütfen evlerinde otursunlar. Kurban Bayramı'nda kendileri veya karşıdan gelenleri kurban etmesinler, ailelerini ömür boyu üzmesinler, istatistikleri yükseltmesinler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber