Türk belediyelerindeki yolsuzluklar, AB'yi düşündürüyor

Haber Giriş : 28 Ocak 2005 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Bölgeler Komitesi Basın Temsilcisi Dennis Abbot, Komite açısından Türkiye konusundaki en büyük sorunun yerel yönetimlerin yönetsel kapasitesinin AB gerekliliklerine uyum sağlaması olduğunu belirterek, yerel yönetimlerdeki yolsuzlukların bunun önündeki en önemli potansiyel engel olduğunu kaydetti.
Abbot, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Komite`nin, bölgelerin Brüksel`deki sesi olduğunu kaydetti. Abbot, Türkiye konusundaki en önemli sorunun AB`nin gerektirdiği program ve projelerin yerine getirebilmek için bölgelerin yeterli yönetsel kapasiteye sahip olmasının sağlanması olduğunu vurguladı.
Sadece Türkiye`nin değil, pek çok ülkede benzeri sorunların görülebildiğine dikkat çeken Abbot, ``yolsuzlukların`` bu noktada çok önemli bir sorun olarak ortaya çıktığını belirtti.
Yolsuzlukların boyutunun ülkeden ülkeye değiştiğine işaret eden Abbot, vergi verenlerin paralarının nereye gittiğini öğrenme hakkı olduğunu vurguladı. AB fonlarından bölgesel fonlara aktarılan parada yolsuzluk yapılması halinde beklenen sonuçların alınamayacağına işaret eden Abbot, sistemin doğru oluşturulmasının yolsuzlukların önlenmesi için önemli olduğunu vurguladı.
Abbot, kamu yönetimi reformu konusundaysa uygulamanın sözlerden daha önemli olduğu yorumunu yaparak, konuşmaktan çok harekete geçmek gerektiğini kaydetti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber