Gül, Anadolu Üniversitesine rektör atadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 22:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Davut Aydın'ı atadı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Gül'ün, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne, Anayasanın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Davut Aydın'ı atadığı bildirildi.

"BÜYÜK HAKSIZLIK"

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, AÜ'ye 96 oy alan Prof. Dr. Davut Aydın'ın rektör olarak atanmasının, üniversiteye ve demokrasiye yapılan en büyük haksızlık olduğunu savundu.

Prof. Dr. Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yakın zamanda ulusal basında "AÜ'nün mevduatının yüzde 50'sine Maliye Bakanlığınca el konulduğu" yönünde haberlerin çıkartıldığını, bunun hemen ardından da Prof. Dr. Davut Aydın'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından AÜ Rektörlüğüne atandığını" ifade etti.

Prof. Dr. Sürmeli, şöyle konuştu:

"Bu seçimde 334 oy aldım. Akademisyenlerden en fazla oyu ben aldım. Prof. Dr. Davut Aydın 96 oy aldı. AÜ'ye 96 oy alan Prof. Dr. Aydın'ın rektör olarak atanması üniversitemize ve demokrasiye yapılan en büyük haksızlıktır. Birileri Prof. Dr. Aydın'a 'Ne kadar oy alacağın önemli değil, önemli olan adaylığını koyman, gerisi bize ait' demiştir. AÜ herkese bırakılabilecek, hele hele basit uygulamaları olan kişilere bırakılacak bir üniversite değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber