Ardahan'da okullar tatil edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2009 15:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ardahan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenle kutlanırken okullar bir gün tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, Öğretmenler Günü'nde yapılan törenler nedeniyle eğitimin aksamasından dolayı okulları tatil ettiklerini ifade etti. Okulların tatil edilmesinin idari olarak yapıldığını söyleyen Görgülü, yarın eğitim ve öğretimin kaldığı yerden devam edeceğini kaydetti.

Bu arada, Öğretmenler Günü etkinlikleri, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gerçekleşen törenin ardından program Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Burada günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı Emekli Öğretmen İlhan Evliyaoğlu yaptı.

Evliyaoğlu, genç öğretmenlere nasihatlerde bulunarak, eğitimden önce öğrencilere hoşgörüyü, iyiyi ve güzeli aşılamalarını istedi. Öğrencilerin şiir okumalarının ve şehit öğretmenleri anlatan slayt gösterisinin ardından Vali Mustafa Tekmen bir konuşma yaptı.

Öğretmenlerin birer çiçek olduğunu anlatan Vali Tekmen, ilkokul öğretmeninden bahsederek, hayatı boyunca o öğretmenine minnettar olduğunu ifade etti. Ardahan'da görev yapan öğretmenlerin bu yıl büyük bir özveri içinde eğitim verdiğini gözlemlediğini söyleyen Vali Tekmen, sene sonunda bunun meyvelerini alacaklarını vurguladı.

Programın sonunda şereflendirilmiş öğretmenler Vali Mustafa Tekmen tarafından ödüllendirilirken, göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Ayrıca, günün anlamına binaen Ardahan'da görevli tüm öğretmenlere gül dağıtıldı. Programa, Tugay Komutanı Cengiz Demirci, Rektör Yardımcısı Rüstem Hayat, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber