Erdoğan: Medya, domuz gribini bu kadar kurcalamasın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2009 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, domuz gribinin gündemden düşürülmesi gerektiğini belirterek, medyanın bu olayı kurcalamamasını istedi. Geçen sene gripten hayatını kaybeden kaç kişi olduğunun iyi araştırılmasını isteyen Erdoğan, medyadan domuz gribinin gündemden düşürülmesi konusunda yardımcı olması ricasını tekrarladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldı. Erdoğan namazın ardından Eyüp Sultan Türbesi'nde dua etti. Vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yaparak bayram mesajı verdi, gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Basın mensuplarının domuz gribinden ölenlerin sayısının atmasıyla ilgili yönelttiği soruya Başbakan Erdoğan başka bir soruyla karşılık verdi. Erdoğan, ''Geçen yıl normal gripten kaç kişinin öldüğünü araştırırsanız herhalde bu yol gösterici olur. Zaten 1 yıla kadar domuz gribi diye bir şey duymamıştık değil mi? Bilim adamlarına bakıyorsunuz bu konuda olumlu konuşan var olumsuz konuşanlar var. Ben medyadan bir şey rica ettim. Medya bence bu konuyu bu kadar kurcalamasın. Devlet zaten kendi görevini yapıyor. 'Yan etkilerini anlatacaksınız' dedik arkadaşlar yan etkilerini anlatıyorlar. 'Bu konuyla ilgili olarak çok açık net bir şekilde, isteğe bağlı olarak aşının yaptırılması sürecini başlatacaksınız' dedik. Bu konuda da açıklamalar yapılıyor.'' şeklinde konuştu.

Bu konuda sürekli soru sorulduğuna işaret eden Erdoğan, ''Medya bu konuda yardımcı olsun. Yardımcı olması nedir? Bu işin gündemden düşürülmesidir. Zaten gerekli olanı Sağlık Bakanlığı yapıyor. Bırakın ben de kendimle ilgili olarak, kendim istediğim gibi uyglayayım. Kimseye de aşı olacaksın diye dayatamam. Böyle bir şey söz konusu değil. Bilim adamlarını da dinliyoruz. Onlar da farklı farklı düşünceler ortaya koyuyorlar. Yani bu iş iki kere iki eşittir dört değil.'' ifadelerini kullandı. ''Torununuza aşı yaptırdınız mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Benim ailemde hiç kimse aşı olmadı.'' şeklinde yanıt verdi.

ERDOĞAN: ÜLKENİN YOLGEÇEN HANINA DÖNMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ

Başbakan Erdoğan, memurların uyarı grevi ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Biten işi daha konuşmanın anlamı var mı?" derken, bu eylemlere ilişkin herhangi bir yaptırımın olup olmayacağı sorusunu da, "Yaptırım olacak tabii. Yasal olmayan bir şeyle ilgili olarak o kurumların yöneticileri gerekli olan neyse bunu tabii ki takip edecekler. Yasaların çiğnendiği bir ülkede bu yasaların çiğnenmesine müsaade edilirse ülke yol geçen hanına döner. Biz buna müsaade edemeyiz, ama hukuk içerisinde gelsin herkes hakkını arasın. O ayrı mesele."

KESK Başkanı Sami Evren'in, "Biz Başbakanın sözlerine boyun eğecek bir sendika değiliz" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise şu cevabı verdi: ''Biz zaten Sami Evren'in şunun bunun Başbakan'ın sözlerine baş eğmesini beklemiyoruz, hukuka baş eğmesini bekliyoruz. Ama hukukun önünde saygılı olmayanlar saygılı olmayanlar yasalar önünde bunun hesabını verirler. Biz onların yasalar çerçevesinde çalışmasını istiyoruz. Yasa çerçevesinde çalışmadıkları zaman bu ülkede her şey ucu açık bir süreç içerisinde devam eder ki bunun bedelini ağır öderiz ve gerginliklerin yaşandığı bir ülke haline döneriz. Buna da kimsenin hakkı yok. KESK yapısı itibarıyla kendi yasal haklarını kullansın ona biz de saygı duyalım. Ama yasal olmayan hakları kullanmaya kalkarsa o zaman devlet gereğini yapmak durumundadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber