Erdoğan: Greve katılanlara yaptırım uygulanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2009 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram namazını kıldığı Eyüp Sultan Camisi'nden ayrılırken gazetecilere bayrama ilişkin duygularını aktaran Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

GREVE YAPTIRIM OLACAK

Erdoğan, memurların uyarı grevi ile ilgili bir soru üzerine "Biten işi daha konuşmanın anlamı var mı?" derken, bu eylemlere ilişkin herhangi bir yaptırımın olup olmayacağı sorusunu da, "Yaptırım olacak tabii. Yasal olmayan bir şeyle ilgili olarak o kurumların yöneticileri gerekli olan neyse bunu tabii ki takip edecekler. Yasaların çiğnendiği bir ülkede bu yasaların çiğnenmesine müsaade edilirse ülke yol geçen hanına döner. Biz buna müsaade edemeyiz, ama hukuk içerisinde gelsin herkes hakkını arasın. O ayrı mesele" karşılığını verdi.

KESK Başkanı Sami Evren'in, "Biz Başbakanın sözlerine boyun eğecek bir sendika değiliz" sözlerinin anımsatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz zaten Sami Evren'in şunun bunun Başbakan'ın sözlerine baş eğmesini beklemiyoruz, hukuka baş eğmesini bekliyoruz. Ama hukukun önünde saygılı olmayanlar saygılı olmayanlar yasalar önünde bunun hesabını verirler. Biz onların yasalar çerçevesinde çalışmasını istiyoruz. Yasa çerçevesinde çalışmadıkları zaman bu ülkede her şey ucu açık bir süreç içerisinde devam eder ki bunun bedelini ağır öderiz ve gerginliklerin yaşandığı bir ülke haline döneriz. Buna da kimsenin hakkı yok. KESK yapısı itibarıyla kendi yasal haklarını kullansın ona biz de saygı duyalım. Ama yasal olmayan hakları kullanmaya kalkarsa o zaman devlet gereğini yapmak durumundadır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber