Çocuğu ölen aileden ihmal iddiasıyla doktor hakkında suç duyurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2009 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'da doktorun 'Bir şeyi yok' dediği 1 yaşındaki Narin Kalkan isimli bebek 4 saat sonra hayatını kaybetti. Çocuğun anne ve babası, ölen çocuklarının hastanede gereken ilgi gösterilmemesi sebebiyle hayatını kaybettiğini iddia ederek, hastane doktorlarını sorumlu tuttu.

Baba Abdurrezzak Kalkan(29) ve eşi Fatma Kalkan(30), önceki gün fenalaşan 1 yaşındaki çocukları Narin Kalkan'ı Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Hastanedeki nöbetçi doktor, çocuğu muayene ederek, kabız teşhisi koydu ve bir krem yazarak eve gönderdi. Fakat verilen kremi kullanan aile, çocuğun 3- 4 saat sonra daha da fenalaştığını görerek, özel bir hastaneye götürerek muayene ettirdi. Burada zatürre teşhisi konulan çocuğun hastaneye yatırılması gerektiği belirtildi. Aile, çocuklarını alarak hastaneye yatırmak üzere Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gitti. 1 yaşındaki Narin hastanede sedyede hayatını kaybetti.

Acılı anne Fatma Kalkan, yaşadıkları süreci şöyle anlattı: "İlk önce Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki nöbetçi doktora yalvardım, 'Ne olur çocuğumu muayene edin' dedim. Çocuğuma baktı, 'Kabızlık var' dedi. Krem verdi bizi evimize gönderdi. 3 -4 saat sonra çocuk tekrar fenalaşırken özel bir hastaneye götürdük. Özel hastanedeki doktor çocuğun zatürre olduğunu, acil hastaneye yatırılması gerektiğini söyledi. Biz de çocuğumuzu alarak tekrar Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Hastanede nöbetçi aynı doktor yakamı tutarak 'Ben size kabız olduğunu söyledim. Şimdi gelmişsiniz zatürre olduğunu söylüyorsunuz. Ben mi doktorum siz mi?' diyerek, bize hakaret etti. Sedyede can çekişen bebeğimizin durumunu görür görmez de kalp masajı yapmaya başladı. O sırada acil bir şekilde uzman doktorları çağırdı. Ama çok geç olmuştu. Çocuğumuz sedyede ölmüştü." Anne Fatma Kalkan, doktorun kendilerine Kurban Bayramı'nı zehir ettiğini belirterek, "Cezası neyse çeker inşallah." ifadelerini kullandı.

Baba Abdurrezzak Kalkan da savcıya ifade verdikten sonra yaptığı açıklamada, "1 aydır hasta olan çocuğumu defalarca bu hastaneye getirdim. Ama hastanede çocuk doktoru yok. Pratisyen doktorlar çocuğuma bakarak 'bir şeyi yok' diyerek yanlış ilaç verdiler. Çocuğum 1 aydır zatürre olmuş, doğru düzgün teşhis konulsaydı çocuğum ölmezdi. Yeşil kartımızda muayene eden 4 doktorun ismi geçiyor. Ben bu 4 doktordan davacı olacağım. Zaten Iğdır yıllardır ihmal edilen bir memleket. Hastanede bir tane dahi çocuk doktoru olmaz mı? EMAR çektirmek için buradan Ağrı'nın ilçesi olan Doğubayazıt ilçesindeki özel hastaneye gönderiliyoruz. Bu hükümetimizin ayıbıdır. Bu memlekette hastalanmamaya özen gösterin, hastalanırsanız ölürsünüz." şeklinde konuştu.

DOKTOR, POLİS ELBİSESİ GİYDİRİLEREK HASTANEDEN ÇIKARILDI

Öte yandan Kalkan ailesinin yakınları olayı duyar duymaz Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne koştu. Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler arbede yaşanmaması için hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

E.Y. isimli doktor hastanede bir odaya kapatılarak, ölen çocuğun yakınlarının sakinleşmesi beklendi. Hastaneye gelen cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra ifadesi alınan doktor E.Y. polis elbisesi giydirilerek Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ölen Narin Kalkan'ın cenazesi ise otopsi yapılması için savcının talimatı üzerine Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli tıptan gelecek rapor doğrultusunda gereken işlemin yapılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber