Gereksiz antibiyotik kullanmak domuz gribini körüklüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2009 14:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sakarya Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi Müdürü Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Pazarlı, gereksiz antibiyotik kullanımının, başta domuz gribi olmak üzere diğer gripleri körüklediğini söyledi.

Pazarlı, yaptığı açıklamada, gereksiz antibiyotik kullanımının vücuttaki yararlı bakterileri öldürerek, vücut direncini azalttığını ve grip virüsünün kişiyi daha fazla etkilemesine sebep olduğunu kaydetti.

Halkın domuz gribi paniğiyle gereksiz ilaç ve antibiyotik tüketimine yöneldiğini, bunun çok yanlış olduğunu vurgulayan Pazarlı, "Kişi bu şekilde hastalanmamayım, ya da iyileşeyim derken daha çok hasta oluyor. Gereksiz antibiyotik kullanmak vücuttaki yararlı bakterileri öldürerek direnci düşürüyor. Bu şekilde virüsler daha kolay yayılma imkanı buluyor. Başta domuz gribi olmak üzere diğer grip virüsleri kişiyi daha çabuk etkilemeye başlıyor" diye konuştu.

Gribal enfeksiyonlarda aspirin kullanılmasının sakıncalı olacağını, bu durumun 'Reye Sendromuna' yol açabileceği uyarısında bulunan Pazarlı, bu sendromun karaciğerde yağ birikimi, beyin içi basınçta aşırı yükselmeye sebep olabileceği konusunda uyardı. Pazarlı, gribal enfeksiyonlarda doktor tavsiye etmeden hiçbir ilacın kullanılmamasının sağlık için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber