Denizli'de deprem hareketliliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2009 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk, Denizli'de orta şiddette deprem üretebilecek Babadağ fay hattının hareketlendiğini belirterek, bu fay hattının iyi izlenmesi gerektiğini söyledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk, Denizli'de orta şiddette deprem üretebilecek Babadağ fay hattının hareketlendiğini belirterek, bu fay hattının iyi izlenmesi gerektiğini bildirdi.

Tunçtürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Babadağ fay hattında son 15 günde büyüklükleri 2.5 ile 4.5 arasında değişen 19 ayrı deprem meydana geldiğine dikkati çekti.

Geçen günlerde merkezi Aydın'ın Buharkent ilçesi olan 4.5 şiddetindeki depremin de Babadağ fay hattında meydana geldiğini belirten Tunçtürk, şunları kaydetti:

''Birinci derece deprem bölgesi Denizli'de 3 farklı ana fay hattı var. Bunlar Buldan, Honaz, Pamukkale ve Babadağ fay hatları. Honaz ve Pamukkale fay hattında bugüne kadar birçok kereler sarsıntılar olmasına rağmen Babadağ fay hattında ve o bölgede sarsıntılar yeni başladı. Onun için bu fay hattının çok iyi takip edilmesi gerekiyor.''

Özer Tunçtürk, Denizli'nin depremle birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Denizli'de Babadağ, Buldan, Honaz ve Akköy fay hatları harekete geçmesi muhtemel faylar. Özellikle Babadağ fay hattındaki bir hareketlenmede, merkez üssü Denizli olan orta şiddetli bir deprem yaşanabilir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber