Haydi okulları onaralım

Haber Giriş : 29 Ocak 2005 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Show TV, yarın saat 15.00'te 'Yaşasın Okullarımız' adıyla bir kampanya başlatacak. Yıl boyunca her ayın son Pazar günü canlı yayımlanacak programlarla kuruluşlarda ve vatandaşlardan, cep telefonuyla mesaj geçerek bağış yapmaları istenecek. Kampanyadan elde edilecek gelirle yeterli altyapısı olmayan ilköğretim okulları onarılacak.

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile yürütülecek kampanyanın ilk canlı yayınında 'Ekmek Teknesi' dizisinin sevilen karakteri 'Heredot Cevdet'i oynayan Hasan Kaçan sunuculuk yapacak. Kaçan, izleyicilerden Anadolu'nun dört bir yanındaki ilköğretim okulları için yardım isteyecek. Politika, spor dünyasından ünlü isimler ve Show TV'nin sevilen dizileri Kurtlar Vadisi ile Hayat Bilgisi gibi dizilerin oyuncuları da kampanyayı desteklemek için programlara katılacak.

Seferberlik ruhu

Show TV Genel Müdürü Saner Ayar, sosyal sorumluluk duygusuyla başlattıkları eğitim seferberliğinde toplumun her kesiminden destek istedi. Çocuklara iyi bir gelecek sunulması gerektiğini belirten Saner Ayar, şunları söyledi:

'TOÇEV'in Türkiye çapında yeterli altyapıya sahip olmayan ilköğretim okullarına yönelik renovasyon fikrini ilk duyduğumuz anda kanal olarak hissettiğimiz heyecan duygusu 'Yaşasın Okulumuz' projesini şekillendirdiğimiz hergün biraz daha arttı.

Ulusal imece

Seferberlik ruhunun tüm Türkiye'ye yayılması ve 'Yaşasın Okulumuz' projesinin ulusal bir imece haline gelmesi ile ülkemizdeki tüm çocuklar iyi bir eğitimle hayata başlama şansını yakalayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğine ve bu büyük hayalin yaratıcısı TOÇEV'e teşekkür ediyoruz. Bugün başladığımız işin bizlerde yarattığı heyecan ile bu eğitim seferberliğinin tüm Türkiye'ye yayılacağına ve çocuklarımızın önünü açacak eğitim kurumlarının yaratılacağına yürekten inanıyoruz.'

Ercan ÖZTÜRK/Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber