Kenan Evren'e bulvar darbesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2009 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmaris'te Kenan Evren Bulvarı'nın adı, Ak Partili üyelerin ?hayır' demesine karşın CHP'li üyelerin oylarıyla Cumhuriyet Bulvarı oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Kenan Evren Bulvarı'nın adı Marmaris ve Armutalan belediye meclislerinde CHP'li üyelerin oylarıyla Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirildi. Öneriye Ak Partili üyeler ?hayır' oyu verdi. Evren, özel kalem müdürü aracılığıyla ?Marmaris'te kaldığım süre boyunca kimseye cadde, sokak ve bulvarlara ismimi koyun demedim. Kimseye de niye çıkardınız demem? dedi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra yerleştiği ve memleketi gibi gördüğünü söylediği Marmaris'teki bulvara 17 yıl önce verilen adının değiştirilmesi için CHP Marmaris ilçe ve Armutalan belde teşkilatları tarafından 6 Kasım'da imza kampanyası başlatıldı. Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki imza kampanyasında 7 saat içinde 1800 imza toplandı.

CHP'liler ?evet' dedi

Toplanan imzalar 3.5 kilometrelik bulvarın sınırları içinde kaldığı Marmaris ve Armutalan belediyelerine verildi. İki belediye, konuyu aralık ayı meclis toplantılarına taşıdı.

Marmaris Belediye Meclisi, 11 CHP'li üyenin oylarıyla Adliye Kavşağı ile Turban Kavşağı arasında uzanan Kenan Evren Bulvarı'nın adının Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verdi. Ak Partili üyelerden 4'ü ?ret' oyu kullanırken, 1'i oylamaya katılmadı. Armutalan Belediye Meclisi'nde de CHP'li 5 üye isim değişikliğine ?evet' dedi. Ak Partili 3 üye de ret oyu kullandı.

Evren, ilçede uzun yıllar yaşadıktan sonra 2 yıl önce sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e taşınmıştı. İlçede, Evren'in ismini taşıyan bir bulvarın yanı sıra bir cadde ve iki de ilköğretim okulu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber