Gümrük teşkilatında personel yetersiz...

Haber Giriş : 29 Ocak 2005 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gümrük teşkilatında personel yetersizliği bulunduğunu belirterek, teşkilata 2005 yılında yeni kadrolar alınacağını söyledi.

Tüzmen, Gümrük Vakfı'nın 8. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 2004 yılında 64 milyar dolar ihracat ve yaklaşık 95-95.5 milyar dolarlık bir ithalat gerçekleşeceğini hatırlattı.

Dış ticaret hacmi arttıkça gümrük teşkilatının iş hacminin arttığına işaret eden Tüzmen, "160 milyar doları öyle veya böyle mal, hizmet, döviz olarak kapılarda görüyorsunuz. 160 milyar dolarlık bir güce sahipsiniz. Ben bu rakamı artırmaya çalıştıkça sizlerin işleri de her geçen gün daha zorlaşıyor" dedi.

Tüm dünyada gümrük idarelerinin modernizasyonunu çalışmalarını yapmasını sağlayan 3 önemli faktör bulunduğunu ifade eden Tüzmen, bunları ticaret hacminin artması, idari performansın gözden geçirilmesi ve teknolojideki hızlı değişim olarak sıraladı. Teşkilatta personel yetersizliği bulunduğunu bildiren Tüzmen, "2005 yılında yeni kadrolar alınacak. Bu biraz rahatlama sağlayacak. Bu sağlanana kadar gümrük muhafaza elemanlarının emeklilik süresini 1 yıl daha uzattık" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber