Isparta'da domuz gribinden ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da 23 yaşındaki Z.A. isimli bir bayan domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetti. Isparta'da son 2 ay içerisinde H1N1 virüsünden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı son ölümle 3'e yükseldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Sağlık Müdürü Süleyman Önal, 25 Kasım'da G.G.(62) isimli hastanın devlet hastanesinde zatürre teşhisiyle yoğun bakıma alındığını, tüm müdahalelere rağmen 27 Kasım'da hayatını kaybetmesinin ardından Z.A.(23) isimli hastanın da benzer şikayetler sonrasında hayatını kaybettiğini söyledi. Önal, Z.A.'nın test sonuçlarının da pozitif çıktığını belirtti. Önal, "Domuz gribi ön tanısının oluşması nedeniyle alınan numune test sonuçları bugün elimize ulaştı. Yüksek ateş, solunum güçlüğü teşhisi ile hastanede yoğun bakıma alınan ve 3 gün önce hayatını kaybeden 23 yaşındaki bayanda da Pandemik A (H1N1) virüsü testi pozitif çıktı." dedi.

Öte yandan Sav beldesinde de Z.D.(34) isimli bir bayanın hayatını kaybettiği ve 3 gün önce gribal enfeksiyon nedeniyle hastaneye başvurduğu öğrenildi. Sağlık İl Müdürü Önal, Z.D.'nin kesin sonuçlarının test sonuçlarından sonra ortaya çıkacağını kaydetti. Önal, risk grubunda bulunanların hemen aşı yaptırmaları uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber