Doğalgazdan zehirlenen 4 üniversiteli, ölüyordu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da şofben bacasının bakımı yaptırılmayan ve kaçak tesisat kullanılan evde bulunan 4 üniversite öğrencisi karbonmonoksitten zehirlendi.

Alınan bilgiye göre, Emek Mahallesi'ndeki bir evde yaşayan 4 üniversite öğrencisi, tıkalı şofben bacası, kaçak tesisat ve bu tesisatın bakımsızlığı yüzünden zehirlendi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polisin ihbarının ardından öğrenci evinde incelemelerde bulunan Başkentgaz ekipleri, ihmaller nedeniyle meydana gelen olayda öğrencilerin ölümden döndüğünü açıkladı. Başkentgaz ekipleri, baca tamamen tıkalı olduğu için atık gazın geri teptiğini, camda havalandırma (ventilasyon) cihazı bulunmadığını, konut içi çelik tesisat ile ocak hortum ve baca bağlantılarında kaçaklar olduğunu, baca bağlantılarının uygun olmadığını tespit ederek evin doğalgazını kesti.

Yetkililer, evde doğalgazla çalışan şofben ve ocak ile tesisatın yıllardır hiç bakım yaptırılmadan kullanıldığının anlaşıldığını, en önemlisi şofben tesisatının kaçak olduğunu ve usulsüz kullanıldığını belirtti. Uzun süredir temizletilmeyen bacanın da tuğla değil çelikten yaptırılması gerektiğinie işaret eden yetkililer, "Böylelikle baca iç sıvalarının, doğalgazın yanarken çıkarttığı su buharı ve soğuma-ısınma nedeniyle kırılıp dökülmeleri, dolayısıyla baca tıkanmaları engellenmiş olur" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, "Camda mutlaka bulunması gereken havalandırma cihazı bulunmuyor. Bunun takılması gerekir. Şofbenin ilgili firmasına periyodik bakım ve kontrolünün yaptırılması gerekirdi ama yapılmamış. Bacanın çekmediği şofbenin pilot alevinin bulunduğu delikteki isten anlaşılıyor. Ocak ve şofben bağlantılarının kullanımdan dolayı yıpranan hortum gibi parçalarının da acilen değiştirilmesi gerekiyor. İhmaller zinciri nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan bu gençlerin, doğalgazı tekrar kullanabilmeleri için tüm bu işlemlerini sertifikalı bir firmaya yaptırarak, şirketimiz elemanlarını test ve kontrol için çağırmaları gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber