Sarıgül'den Bursa'da gövde gösterisi

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2009 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA (Cumhuriyet) - Türkiye Değişim Hareketi lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) İktidara Hazırlık Bursa Merkezi'nin açılışında gövde gösterisi yaptı. Sarıgül'ün, Şehreküstü Meydanı'ndaki binanın açılışından önce düzenlediği mitinge yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Yoğun ilgi nedeniyle Şehreküstü Meydanı'na zorlukla gelebilen Sarıgül, konuşmasına Bursa'nın çok önemli bir il olduğunu, ekonominin ve siyasetin nabzının bu kentte attığını söyleyerek başladı. ?Bursa burada tarih yazıyor. Türk siyasi hareketinin önemli başlangıçları vardır. Bugün TDH Bursa'da çok önemli bir başlangıç yapıyor?diyen Sarıgül, ?Bursa'yı gördükten sonra zaman gelmiştir. Vakit tamamdır? dedi.

Ankara'da Türkiye'nin sorunlarına çare bulamayan yorgun iktidar ile takatı kalmayan muhalefetin bulunduğunu öne süren Sarıgül, iktidara yürüdüklerini ve iktidarlarında Türkiye'nin tüm sorunlarını çözeceklerini öne sürdü. AKP, CHP, DSP, kapanan ANAP ve DP üye ve sempatizanlarının da ağırlıkta bulunduğu kalabalığa seslenen Sarıgül, ?TDH iktidarında özgürlükler yaşanacak. Kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Telefon dinlemenin en ağır ceza olduğu ülke olacağız. Kimse kimseyi jurnallemeyecek?dedi. TDH'nin İzmir'de taban bulamayacağını öne sürenlerin olduğunu bildiren Sarıgül, ?İzmirli bir zalim çıkmış. İleri geri konuşmuş. Yapmayın etmeyin. O zalimlere sesleniyorum. İzmir'de olacağım. 30 yıldır zalimlerle mücadele ediyorum. Bundan sonra da edeceğim? dedi.

TDH partileştiğinde, partililerin yöneticileri seçeceğini, lidere değil halka bağlı bir partinin geleceğini savunan Sarıgül, partisinin Erdal İnönü'nün bilim insanlığını ve saygınlığını, Turgut Özal'ın ekonomik pratikliğini ve çözümlerini, Ecevit'in dürüstlüğünü örnek alacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber