Uşak'ta domuz gribinden ölüm

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2009 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nden yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayetiyle Uşak'a getirilerek tedaviye alınan 6 yaşındaki zihinsel engelli Ceren K., yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini yitirdi.

Ceren K.'nın, Domuz gribi nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

1 Aralık'ta yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayetiyle ailesi tarafından Simav Devlet Hastanesi'ne götürülen zihinsel engelli Ceren K., durumunun ağırlaşması üzerine 3 gün sonra Uşak'a sevk edildi. Domuz gribi şüphesiyle Özel Ceyline Hospital'de tedaviye alınan Ceren K., yoğun bakım ünitesine konuldu. Alınan kan örnekleri ise tetkik için İzmir Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildi.

İncelemede Ceren K.'da H1N1 virüsüne rastlandı, hastanede yoğun önlemler alındı. Günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Ceren'den kötü haber dün gece geldi. Ceren K.'nın domuz gribine bağlı olarak hayatını kaybettiği açıklandı. Adları gizli tutulan aile fertleri tarafından Simav'a götürülen Ceren K.'nın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada, Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi gören E.K. ile Uşak'tan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen B.A. adlı kadınlarda da Domuz gribi virüsüne rastlandığı bildirildi. İki hastanın da yaklaşık 10 gündür yoğun bakım ünitesinde tutulduğu, ancak durumlarının iyiye gittiği, birkaç gün içerisinde bağlı bulundukları solunum cihazından çıkarılacakları ve servise alınacakları öğrenildi.

Uşak Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, tedavisi süren iki kişinin durumunun iyiye gittiğini doğrularken, kentte domuz gribine ilişkin önlemlerin artırılacağını söyledi. 50 yaş altı kişilerin aşılanması işlemlerine başladıklarını aktaran Dr. Alkan, ellerinde 8 bin doz aşı bulunduğunu, bakanlıktan takviye gelmeye devam ettiğini, bir an önce sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber